Društvo

"A gdje je njihova odgovornost?!" Savčić o radnoj grupi koja je podnijela tužbu zbog odluka na Skupštini BORS

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je danas da ne postoji Radna grupa koju čine predstavnici pet gradskih i 28 opštinskih boračkih organizacija iz organizacionog sastava BORS-a, a koja je predala tužbu nadležnom sudu u Banjaluci zbog, kako navode, nestatutarnih postupaka i odluka na Skupštini BORS-a na Jahorini 21. maja.

"A gdje je njihova odgovornost?!" Savčić o radnoj grupi koja je podnijela tužbu zbog odluka na Skupštini BORS
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

To je potpuno ilegalna grupa, jer je nije formirao nijedan zvanični organ BORS-a – rekao je Savčić Srni.

On je naveo da ga “ipak, raduje što je ta grupa podnijela tužbu”.

– Oni tuže Skupštinu BORS-a, a na njoj je učestvovalo više od 80 ljudi. A dobro se zna koliko je na Skupštini njih bilo za, a koliko protiv. Ovdje je riječ o nečemu što nigdje nema uporište, ni u istini, niti u pravu – naglasio je Savčić.

On je rekao da podnosioci tužbe nisu htjeli, iako je to bilo predloženo na Skupštini BORS-a, da se razmatra situacija u toj organizaciji.

Pročitajte još

– Htjeli su da se razmatra samo pitanje povjerenja predsjedniku i njegova odgovornost. A gdje je njihova odgovornost? Nije ovdje niko potpuno nevin, ali sam upravo zato to stavio na dnevni red, da pričamo o svemu – rekao je Savčić.

Radna grupa koju čine predstavnici pet gradskih i 28 opštinskih boračkih organizacija iz organizacionog sastava BORS-a predala je tužbu nadležnom sudu u Banjaluci zbog, kako su naveli, nestatutarnih postupaka i odluka na Skupštini BORS-a održanoj na Jahorini 21. maja.

Jedan broj delegata napustio je sjednicu Skupštine BORS-a održane na Jahorini nezadovoljni što u dnevni red nije uvršten prijedlog za opoziv predsjednika BORS-a Milomira Savčića.

Prihvati notifikacije