Hronika

Advokat UHAPŠENE Tijane Ajfon i grupe: Tužilac nije ponudio DOVOLJNO DOKAZA za pritvor

Sud BiH trebalo bi da do večeras donese odluku o produženju pritvora za uhapšene u akciji “Kristal” prije dva dana u Suvom Polju kod Bijeljine.

Advokat UHAPŠENE Tijane Ajfon i grupe: Tužilac nije ponudio DOVOLJNO DOKAZA za pritvor
FOTO: YOUTUBE/ALTERNATIVNA TELEVIZIJA, PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

U Sudu BiH jutros je održano ročište na kojem se raspravljalo o produženju pritvora za osumnjičene, a odluka bi trebalo da bude donesena do 21 čas, kada ističe prvobitna mjera zadražavanja u pritvoru od 72 časa.

Dejan Bogdanović, advokat dijela uhapšene grupe, smatra da u ovom momentu tužilac nije ponudio dovoljno dokaza da bi bili u pritvoru.

Pročitajte još

Očekujemo da Sud BiH prihvati naše prijedloge, da se osumnjičenim odrede mjere zabrane, u obimu koji bi podrazumijevali zabranu napuštanja teritorije grada Bijeljine, kako bi se obezbjedilo efikasnije suđenje – rekao je Bogdanović za RTRS.

U Suvom Polju kod Bijeljine prije dva dana u akciji “Kristal” uhapšeno je 16 članova organizovane međunarodne kriminalne grupe, osumnjičene za neovlaštenu proizvodnju i promet droga i oružja, te navođenje na prostituciju.

U toj grupi bilo je 14 državljana BiH, jedan državljanin Slovenije i jedne državljanka Srbije- starleta Tijana Ajfon koja je navodno i organizovala ovo okupljanje.