Svijet

AFERA EPSTAJN Princ nije jedini, među ozloglašenima iz elitnog društva i HOLIVUDSKA IMENA (FOTO)

Iako princ Endru, mlađi brat princa Čarlsa na sve načine pokušava da se udalji od “afere Epstajn”, praktično svakog dana na vidjelo izlaze novi dokazi da je svojevremeno bio blizak sa milijarderom pedofilom, kao i da je bio redovan gost u njegovoj vili. Ipak, princ nije jedino poznato ime koje je Epstajn ugostio.

AFERA EPSTAJN Princ nije jedini, među ozloglašenima iz elitnog društva i HOLIVUDSKA IMENA (FOTO)
FOTO: TANJUG/AP

U javnost je već isplivao snimak na kojem se vidi kako se princ Endru 6. decembra 2010. godine pozdravlja sa Ketrin Kiting, kćerkom bivšeg australijskog premijera, na vratima Epstajnove vile u Njujorku. Dejli mejl otkrio je da je prinčeva posjeta Epstajnu počela nekoliko dana ranije, kao i da je 2. decembra iste godine, u vili organizovana zabava upravo u čast osramoćenog princa.

Epstajnova zabava sa holivudskim kremom

Britanski list navodi i da je toj zabavi u trpezariji na drugom spratu Epstajnove vile prisustvovalo i nekoliko dobro poznatih holivudskih imena.

Na primjer, TV voditeljka Kejti Kurik, nekada najplaćenija voditeljka u SAD, zatim komičarka Čelsi Hendler, bliske prijateljice i glumice Gvinet Paltrou i Dženifer Aniston. Takođe, na zabavi je bio i Džordž Stefanopulos, bivši direktor za komunikacije Bijele kuće u vrijeme mandata Bila Klintona. Vjeruje se da je prisustvovale i Gislejn Maksvel, Epstajnova madam.

Redovan gost

Među gostima bili su i kontroverzni filmski režiser Vudi Alen (83) i njegova supruga Sun-Ji Previn (48).

Bračni par Alen-Previn izazvao je negodovanje kada su se vjenčali 1997. godine, jer je Sun-Ji zapravo usvojena kćerka Alenove bivše partnerke glumice Mije Ferou. Takođe, režiser je bio na meti optužbi Dilan Ferou, takođe usvojene kćerke Mije Ferou, da ju je seksualno zlostavljao.

Dejli mejl piše da je kontroverzni par nekoliko puta dolazio u Epstajnovu vilu dok je u njoj boravio britanski princ. List je objavio i ekskluzivnu fotografiju na kojoj se vidi kako Alen i njegova supruga napuštaju Epstajnovu vilu 5. decembra, u 11.30.

“Epstajn je volio da šokira”

U intervjuu objavljenom u petak u američkom političkom časopisu Mother Jones, Epstajnov prijatelj, ugledni naučnik Stjuart Pivar, rekao je da je finansijer volio da šokira na svojim zabavama. Prema njegovim riječima, na jednu večeru pozvao je grupu vrhunskih naučnika.

Džefri nije imao srama, prekinuo bi razgovor i rekao stvari poput:„ Kakve to veze ima sa pi**ama?“ To mu je bio omiljeni izraz – rekao je on.