Hronika

DILERI PALI U AKCIJI "BISER" Nakon ispitivanja predati u nadležnost tužilaštva

Nakon ispitivanja u policiji Andrej Slovek i Igor Kovačić, a koji su uhapšeni u akciji „Biser“ zbog droge, predati su u nadležnost tužilaštva, potvrđeno je u policiji.

DILERI PALI U AKCIJI "BISER" Nakon ispitivanja predati u nadležnost tužilaštva
FOTO: MUP RS

U MUP Republike Srpske rekli su, navodeći inicijale, da se Slovek sumnjiči da je od neutvrđenog dana do 8. oktobra ove godine počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga i neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem, dok se Kovačić sumnjiči da je u navedenom periodu počinio krivično djelo omogućivanje uživanja opojnih droga.

Pročitajte još

U ovoj akciji uhapšena je i Marina Janjić, a protiv nje će biti podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je u istom vremenskom periodu izvršila krivično djelo „Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem“.

– Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici su pronašli opojnu drogu kokain, spid, marihuanu, digitalne vage, oružje i novac, kao i nelegalni starački dom na području Banjaluke, u kojem je pronađeno 16 osoba starije životne dobi – rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović.