Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

AKCIJA “MADAGASKAR” Oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa proizvodnjom droge

Hronika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH, u okviru akcije kodnog naziva “Madagaskar”, oduzeli su predmete koji se mogu dovesti u vezu sa organizovanim kriminalom – jedan mobilni telefon, te poslovnu dokumentaciju firmi koje je uhapšena osoba registrovala da bi mogla uvoziti supstance za proizvodnju droge.

Pripadnici Sipe, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, jutros su započeli operativnu akciju “Madagaskar”, usmjerenu na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom droga, a u okviru koje je jedna osoba uhapšena.

U toku su pretresi stambenih i poslovnih objekata na ukupno pet lokacija na području Brčkog i Odžaka zbog osnova sumnje da su osumnjičene osobe u ovom predmetu počinile krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, saopšteno je iz ove agencije.

Uporedo sa ovim aktivnostima, koje se realizuju prema naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, nadležni organi na području Holandije vrše pretrese na 15 lokacija.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO