Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

AKCIJA U KPZ SARAJEVO U pretresu ćelija nisu pronađena nedozvoljena sredstva

Hronika
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Veliki pretres ćelija Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo izvršen je danas uz pomoć pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a osim ćelija pretresene su i prostorije koje koriste zatvorski čuvari.

Direktor KPZ Sarajevo Faruk Zubčević rekao je za Klix da je riječ o opsežnoj akciji pretresa centralnog objekta, u sklopu koje su izvršeni pretresi prostorija koje koristi policija.

– U sklopu pretresa provedenog prema planu KPZ Sarajevo i uz saradnju sa Antikorupcionim timom Vlade FBiH, nije pronađeno ništa od nedozvoljenih sredstava. Cilj akcije bio je provjera podataka koje razmjenjujemo sa policijom i drugim agencijama, ali i provjera opreme za detekciju droge i drugih opojnih sredstava – rekao je Zubčević, dodavši da je sve urađeno uz podršku Federalnog ministarstva pravde i ministra Mate Jozića.

Napominje da su tokom pretresa, koji je trajao pet sati, učestvovali i psi za otkrivanje droge.

– Pretres je bio svojevrsna provjera uspostavljene infrastrukture i higijenskog sistema, čime je potvrđeno da je KPZ Sarajevo jedan od bezbjednijih sistema. Time, uz ostalo, stiče uslove da bude u postupku certifikacije za međunarodni standard bezbjednosti informacija ISO – istakao je direktor Faruk Zubčević.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO