Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UZBUNA U SARAJEVSKOM KPZ  Pretresi prostorija, na terenu 40 policajaca i pet pasa

Hronika
Autor:

Foto: Faktor/RAS Srbija

Vanredna situacija traje od jutros u prostorijama sarajevskog Kazneno-popravnog zavoda gdje su u toku pretresi svih prostorija unutar zatvora.

U pretresima učestvuju zavodski policajci i pripadnici MUP Kantona Sarajevo, a na terenu je ukupno 40 ljudi i pet pasa specijalizovanih za pronalazak narkotika.

Pretresa se sve: ćelije, kolektivne prostorije osuđenih osoba, prostorije koje koristi policija, teretane, sobe za odmor, prostorije tretmana. Pretres je počeo jutros u devet sati.

Kako je za Faktor potvrdio direktor KPZ Sarajevo Faruk Zubčević, cilj pretresa je pronalazak opojnih sredstava, nedozvoljenih predmeta i slično.

– Pretres se vrši u sklopu antikorupcionih aktivnosti u skaldu sa preuzetim obavezama iz plana rada za period 2019./20.godinu –  potvrdio je Zubčević.

Dodao je da u dosadašnjem dijelu pretresa nije pronađeno ništa od zabranjenih predmeta, što, kako je kazao, daje dodatnu potvrdu efikasnog rada i korištenja najsofistiranijih detektora i uređaja za otkrivanje navedenih predmeta.

Slučaj bjekstva Amela Sejfovića iz prostorija KPZ pokazao je svu manjkavost dosadašnjeg načina rada, te da su potrebne korijenite promjene, a što je nova uprava prepoznala, te se kontinuirano radi na optimizaciji upravljanja ovakvim jednim složenim sistemom.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO