Društvo

AKCIJU OTEŽAVA ZAMUĆENA RIJEKA Nastavljena potraga za dječakom koji je upao u nabujali potok

I danas je nastavljena potraga za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali Mračajski potok u Begovom Hanu.

AKCIJU OTEŽAVA ZAMUĆENA RIJEKA Nastavljena potraga za dječakom koji je upao u nabujali potok
Foto: Klix/RAS Srbija

Pretragom cijelog potoka otklonjena je sumnja da se tijelo dječaka nalazi u potoku.

Danas se nastavlja potraga na relaciji Zavidovići Maglaj. Akciju dodatno otežava zamućena rijeka Bosna, smeće i otpadni materijal na obalama rijeke.

U potragu su uključeni timovi Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, Federalne uprave civilne zaštite, SNIK “Atom” Zavidovići, pripadnici Specijalne policije ZDK, RK “Bosna” Zenica, GSS Zavidovići, GSS Žepče, vatrogasci, lovci, rafting i kajak klubovi, porodica prijatelji i mještani.

Mještani su vođeni obučenim spasiocima i pretraživaće svaki metar obale rijeke Bosne.

Tokom potrage Bosnom nizvodno od Zavidovića vršiće se i potraga za Almirom Gluhićem iz Zavidovića, za koga se pretpostavlja da se nalazi u rijeci Bosni, jer su pronađeni tragovi koji ukazuju na to.

Federalna uprava civilne zaštite i dalje je u stalnom kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice. Federalna uprava civilne zaštite vrši prikupljanje dodatnih informacija, prati se stanje na terenu, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija, uključi u nastavak potrage, saopšteno je FUCZ-a.