Gradovi

"Ako bude računice, radićemo" Dodik o izgradnji pruge ka Ljubiji

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će se željeznička pruga ka LJubiji, koja je preduslov za eksploataciju rude, rekonstruisati bude li za to komercijalne opravdanosti.

"Ako bude računice, radićemo" Dodik o izgradnji  pruge ka Ljubiji
FOTO: SRNA

U ovom trenutku moram da kažem da republička, a vjerujem ni iskustva grada Prijedora, nisu baš najpovoljnija što se tiče `Mitala` i njihovih aktivnosti ovdje. Svi želimo da se sačuva tradicija rudarstva u ovom gradu, ali to ne može biti mimo komercijalnih efekata – rekao je Dodik novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa gradonačelnikom Slobodanom Javorom.

On je naveo da se traži način da to bude najkvalitetnije moguće rješenje, da ima razloga da se pruga rekonstruiše i izgradi, ako postoje komercijalni i društveni razlozi da se to uradi, te da pruga nije u funkciji prevoza stanovništva nego prevoza roba.

– Ako ta eksploatacija gore ne da u neko dogledno vrijeme razloga za obračun koji bi mogao da vrati troškove izgradnje pruge, neće se ni graditi, neće onda biti ni eksploatacije. Ono što sigurno nećemo dopustiti je da se razvaljuje lokalna infrastruktura zbog nekih komercijalnih razloga strane firme koja bi tu pokupila benefite i nestala, a nama ostavila da ponovo krpimo lokalnu infrastrukturu – poručio je Dodik.

Pročitajte još

On je dodao da se traga za računicom oko toga. “Ako bude računice, radićemo, a ako ne bude računice, nećemo”, rekao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH prethodno je obišao radova na asfaltiranju Aerodromske ulice u prijedorskom naselju Čirkin Polje, kao jednom od projekata putne i komunalne infrastrukture koje Vlada Srpske finansira sa tri miliona KM, a prisustvovaće i svečanoj akademiji povodom 70 godina Aero-kluba “Prijedor”.

U radnoj posjeti su i ministri finansija i saobraćaja i veza Republike Srpske Zora Vidović i Nedeljko Ćorić, te vršilac dužnosti direktora “Puteva Republike Srpske” Davor Kostrešević. 

Prihvati notifikacije