Politika

“Ako imate petlje spriječite izbore” Borenović odgovorio Dodiku i vladajućoj koaliciji, pa ih optužio da se kriju iza opozicije

Neka Dodik i njegova bulumenta prestanu kukati, te se vaditi na opoziciju i smišljati triler scenarije koje mogu smisliti samo prevarantski umovi.

Sastanak opozicije u Istočnom Sarajevu, Branislav Borenović
FOTO: SDS

Poručio je ovo lider PDP Branislav Borenović komentarišući današnju konferencije za medije predsjednika SNSD Milorada Dodika, koji je optužio opoziciju za “šurovanje sa Šmitom”, i naveo “kako je on protiv održavanja izbora po Izbornom zakonu BiH”.

Ako imaju petlje, navodi Borenović, neka vladajuća opozicija spriječi održavanje izbora.

– Mehanizme imaju. Najavljivali su ostavke gradskih i opštinskih izbornih komisija, a tih ostavki nema tamo gdje SNSD ima skupštinsku većinu. Šta se desilo s tim? Šta je sa novcem za izbore koje je SNSD-ov ministar Amidžić uplatio po Šmitovim instrukcijama? Pa oni uplaćuju sredstva za održavanje izbora, a mi im krivi što su izbori raspisani. Кakvim jadnim prevarama se služe – rekao je Borenović.

Podsjeća da SNSD i partneri kontrolišu sve institucije u Republici Srpskoj i BiH, te da nakon Dodikovih izjava da nije za izlazak na izbore očekuje da jednom budu dosljedni i iskoriste mehanizme da se izbori i ne održe.

– Imate sve moguće većine, mijenjajte zakone, otkazujte i odlažite izbore, pokažite svoje lice do kraja. Budite jednom face, mi nemamo mogućnosti da vas spriječimo. Ali mi vam nećemo biti alibi – poručio je Borenović.

On vjeruje da su stranke vladajuće većine uveliko otvorile podračune za izbore i sve pripremili da među prvima predaju prijave CIК.

Pročitajte još

– Dodikov režim je isključivi krivac za Šmitovo nametanje Izbornog zakona. Godinama blokiraju donošenje zakona i sad su se zapetljali u vlastitim lažima, progutanim žabama i krokodilima, a njihove izjave prema kojima je opozicija, a ne vlast, kriva za sve, vrhunac su licemjerja i cinizma. Jasno je kao dan da su oni prvi donijeli odluku da izađu na raspisane izbore, ali kao i uvijek, prave lažne predstave za narod. Naravno, Dodik prednjači u licemjerju,  kao on je protiv, ali će izaći na izbore ako ga zamole. Poznati prevarantaki pristup. Sve ovo je već viđeno mnogo puta, tresla se gora, rodili se mali miševi – kaže Borenović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu