Svijet

“Ako ja ne dobijem imunitet, neće ni on” Donald Tramp rekao da bi mogao tužiti Džozefa Bajdena

Bivši američki predsjednik Donald Tramp rekao je danas da bi mogao da krivično goni aktuelnog predsjednika Džozefa Bajdena ako se vrati u Bijelu kuću.

“Ako ja ne dobijem imunitet, neće ni on” Donald Tramp rekao da bi mogao tužiti Džozefa Bajdena
FOTO: SARAH YENESEL/EPA

Tramp je ovo izjavio pošto su sudije apelacionog suda u Vašingtonu izrazile skepticizam prema tvrdnjama bivšeg predsjednika da je imun na krivične tužbe za pokušaj poništavanja izbora 2020. godine.

Advokati republikanaca pokušali su da ubijede troje sudija da federalni krivični slučaj u kojem se Tramp tereti za izbornu subverziju treba da bude odbačen prije nego što suđenje počne u martu.

Pročitajte još

Tramp je rekao da bi, ukoliko bude dozvoljeno da se nastavi slučaj koji se vodi protiv njega, i on mogao da krivično goni demokratu Bajdena ako pobijedi na predsjedničkim izborima u novembru.

Ako ja ne dobijem imunitet, onda pokvareni Džo Bajden neće dobiti imunitet. Džo bi bio zreo za optužnicu – rekao je Tramp u video-snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Tramp, koji je izgubio od Bajdena na izborima 2020. godine, trenutno ima prednost nad svojim rivalima za republikansku predsjedničku nominaciju. Prva krivična tužba protiv njega objavljena je u martu prošle godine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu