Gradovi

“Ako nije zadovoljan neka me tuži” Miladin Stanić odgovorio na optužbe da je njegova firma oštetila drugu za 9.000 KM

Direktor i vlasnik firme "Agropejin" Brčko Mladen Pejin optužio je firmu "Bisprom" iz Prnjavora da su mu pričinili ogromnu štetu jer nisu isporučili dogovoreno đubrivo, dok njen vlasnik, narodni poslanik Miladin Stanić, tvrdi da Pejin ne govori istinu i da svoju priču treba da potkrijepi papirima.

“Ako nije zadovoljan neka me tuži” Miladin Stanić odgovorio na optužbe da je njegova firma oštetila drugu za 9.000 KM
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Pejin je naveo da je Stanićevoj firmi sredinom marta uplatio novac za 48 tona đubriva po cijeni od 670 evra po toni, koje je “Bisprom” trebalo da isporuči u roku od dan-dva.

– Ni nakon 15 dana od uplate đubrivo nije bilo isporučeno. Nazvao sam Stanića i zamolio ga da isporuči đubrivo da bih prihranio pšenicu i uljanu repicu, a on je rekao da đubriva nema, a u suštini je imao na stanju jer su to vidjeli ljudi koji su prolazili pored njegove firme – rekao je Pejin.

Pročitajte još

On je dodao da mu je Stanić vratio uplaćeni novac, ali da je već pričinjena ogromna šteta firmi “Agropejin” koja se bavi ratarskom proizvodnjom na površini od 340 hektara.

– Napravio mi je štetu jer je cijena đubriva rasla i razlika u cijeni na 48 tona je 9.000 KM i toliko sam u gubitku. Kada sam mu uplatio novac cijena đubriva je bila 670 evra po toni, a nakon 15 dana morao sam da platim 1.950 KM po toni. To je direktna šteta, a indirektna je mnogo veća jer sam zakasnio sa prihranom, usjevi su u gubitku hrane i biće smanjeni prinosi – istakao je Pejin.

On kaže da će Stanića prijaviti inspekciji i vjerovatno ga i tužiti.

Stanić je rekao Srni da Pejin ne govori istinu i da svoju priču treba da potvrdi papirima.

– Ako nije zadovoljan, neka svoje pravo traži na sudu – zaključio je Stanić.

Prihvati notifikacije