Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Aktuelni razgovori sa gradskim ahitektom: “Tramvajem riješiti saobraćaj u Banjaluci”

Banjaluka
Autor:

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Gradski arhitekta Ivan Rašković održao je sinoć „Aktuelni razgovor“ sa stanovnicima naselja Centar, Borik, Bulevar i Nova Varoš kako bi čuo mišljenja, prijedloge i zahtjeve u vezi sa izgledom budućeg urbanističkog plana Banjaluke.

Rašković je u Banskom dvoru u okviru ove serije dijaloga sa stanovnicima svih gradskih i prigradskih naselja, predstavio prisutnim aktivnosti na izradi budućeg urbanističkog plana Banjaluke.

Kako je kazao, aktivnosti na izradi budućeg urbanističkog plana grada trebale bi krenuti početkom iduće godine.

– Tender za nosioce izrade urbanističkog plana je okončan i početkom decembra će biti otvorene ponude. Izrada plana je obiman posao koji će trajati oko godinu dana –  rekao je Rašković.

On je istakao da je urbanistički plan krovni dokument za život jednog grada u narednih tridesetak godina i da ovi razgovori po mjesnim zajednicama imaju za cilj da se čuje što više mišljenja građana.

Tokom sinoćnje tročasovne diskusije u Banskom dvoru, bilo je dosta pitanja i prijedloga u vezi sa zaštitom zelenih površina u centru, rješenjima iz oblasti saobraćaja poput uvođenja tramvaja, dok je istaknut problem sa parkiranjem u naseljima u samom centru grada, a bilo je i riječi o odvodnji otpadnih voda i zaštiti obala Vrbasa.

U nastavku ovog dijaloga, gradski arhitekta će idući vikend, 1. i 2. decembra razgovarati sa stanovnicima Srpskih toplica, Kočićevog vijenca, Lazareva, Drakulića i Šargovca.

Gradska uprava poziva stanovnike ovih naselja da se u što većem broju odazovu razgovorima sa gradskim arhitektom, kako bi imali priliku da daju svoje sugestije i primjedbe na buduće urbanističko uređenje Banjaluke.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO