Svijet

Američka agencija otkriva: Putin spreman da ZAMRZNE RAT U UKRAJINI, ovo su uslovi

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je da zaustavi rat u Ukrajini dogovorenim prekidom vatre uz priznanje trenutnih borbenih linija na frontu, rekla su četiri ruska izvora za agenciju Rojters, rekavši da je Putin spreman da nastavi borbu ako Kijev i Zapad ne odgovore pozitivno na to.

 Vladimir Putin
FOTO: MAXIM SHEMETOV/EPA

Tri izvora, upoznata sa raspravama u Putinovom okruženju, rekla su da je ruski zvaničnik maloj grupi savjetnika izrazio frustraciju zbog onoga što smatra pokušajima Zapada da osujeti pregovore i odlukom ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da odbaci pregovore, javlja Rojters u tekstu koji je predstavio kao ekskluzivu.

Pročitajte još

– Putin može da se bori koliko god je potrebno, ali Putin je takođe spreman na prekid vatre – da zamrzne rat – rekao visoki ruski izvor, koji je sarađivao sa Putinom i ima saznanja o razgovorima na najvišem nivou u Kremlju.

On je, kao i ostali citirani izvori u ovoj priči, govorio pod uslovom anonimnosti zbog osjetljivosti tematike.

Rojters je razgovarao sa ukupno pet osoba koji rade ili su radili sa Putinom na višem nivou u političkom i poslovnom svijetu. Peti izvor nije komentarisao zamrzavanje rata sa sadašnjim linijama fronta, prenosi Jutarnji list.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu