Hronika

ANALIZIRA SE DNK UBICE Egzekutor u bijelom koji je izrešetao “škaljarca” ostavio veliki broj tragova za sobom

Crnogorski istražitelji uspjeli su da izoluju DNK profil i otisak muškarca, koji je u petak u Budvi ubio Milića Minju Šakovića (35), visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana.

ANALIZIRA SE DNK UBICE Egzekutor u bijelom koji je izrešetao “škaljarca” ostavio veliki broj tragova za sobom
FOTO: TV PINK / SCREENSHOT

Ovi tragovi biće poslati i u MUP Srbije kako bi se provjerilo da li odgovora nekom profilu iz DNK baze.

DNK trag koji je nađen nakon egzekucije, a pripada ubici, nije se poklopio ni sa jednim DNK tragom u bazi crnogorske policije, pa je potvrđena sumnja da je ubica plaćenik, koji je došao iz neke druge zemlje.

Pročitajte još

– Izuzeti tragovi biće poslati u zemlje regiona na provjeru, ali i u druge zemlje – rekao je izvor crnogorskih medija.

Podsjetimo, napadač koji nije skrivao lice, izrešetao je Šakovića sa osam hitaca dok je sjedio sa prijateljima u kafiću “Korkovado”. Poslije ispaljenih hitaca je pobjegao, ali je ostavio brojne tragove.

– Tokom bijega je skinuo i bacio bijeli kačket i bijelu košulju, a dok je trčao pored hotela “Mogren” okliznuo se i tu ostavio svoj otisak. Otiske prstiju ostavio je i na taksi vozilu, koje je dodirnuo dok je bježao. Takođe, policija je pronašla i torbicu sa pištoljem, koja mu je ispala, a ispostavilo se da je pištolj krio u njoj.

– Saslušano je i nekoliko očevidaca likvidacije i pretreseni su neki objekti, kao i Šakovićev stan u Budvi, piše Pobjeda.

Prihvati notifikacije