Sudbine

“Anđeo naš spava, beba naša” Zlostavljanu djevojčicu sutra sahranjuju u Novoj Gradiški

Djevojčicu Nikol, koja je u nedjelju podlegla teškim povredama u Klaićevoj bolnici u Zagrebu, sahraniće u četvrtak osmog aprila, u 13 časova na gradskom groblju u Novoj Gradiški.

“Anđeo naš spava, beba naša” Zlostavljanu djevojčicu sutra sahranjuju u Novoj Gradiški
FOTO: INDEX/FACEBOOK/SCREENSHOT

Prema aktuelnim epidemiološkim mjerama u Hrvatskoj, na sahrana može biti prisutno najviše 25 osoba, saučešće ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom, a uprave groblja u obavezi su da nadziru pridržavanje korona mjera, piše 24sata.

Podsjetimo, na Uskrs, nešto poslije 15 sati iz bolnice je potvrđena smrt djevojčice (2). Hranitelji koji su o malenom anđelu brinuli gotovo dvije godine, dok nije vraćena svojim biološkim roditeljima, na uskršnje jutro dobili su priliku nakratko da je vide.

Pročitajte još

– Pozdravili smo se s našim anđelom, dotakli smo je posljednji put. Nekako smo našli mir kao da nam je poslala poruku da više ne plačemo. Ono malo tijelo što smo vidjeli, nije tijelo naše djevojčice, lice joj je neprepoznatljivo. Ljekaru smo pokazali njene fotografije ni on nije mogao da vjeruje da je to naša curica – rekao je hranitelj.

Porodica kod koje je djevojčica boravila gotovo dvije godine se neprestano pita zašto su im uzeli malenu.

– Anđeo naš spava…spava beba naša – isprekidano između bolnih jecaja ponavljali su hranitelji iz Slavonije shrvani od tuge.

Djevojčica je kod hranitelja stigla kad je imala tri mjeseca, a u njihovoj porodici rasla je do mjesec dana prije nego što je napunila dvije godine. Malena je tada vraćena biološkim roditeljima. Od kad je otišla od njih vidjeli su je preko videopoziva i pričali kratko s njom, ali kako su joj se napunile oči suzama prekinuli su, jer nisu željeli da se rasplače.

– Kad je došla kod nas bila je velika kao kila hleba. Niko nije mislio da će ovakav ishod biti. Ne znam kako ćemo dalje – rekli su hranitelji koji imaju dvije kćerke na studijama, a brinu i o još dvoje djece koji su u njihovom domu pronašli ljubav.

Podsjetimo, djevojčicu iz okoline Nove Gradiške u srijedu ujutro je u tamošnju bolnicu donijela majka i rekla da je dijete palo. Ljekari su pokušali da reanimiraju dijete, ali, s obzirom na težinu povreda, u srijedu popodne prevezena je u Klaićevu bolnicu u Zagrebu. Povrede su bile teške, posebno glave, ali bilo ih je po cijelom tijelu.

Majka (24) je kao prvookrivljena bila osumnjičena da je u porodičnoj kući u Novoj Gradiški djevojčici rođenoj 2018. nanijela teške i za život opasne povrede, svjesna pritom krhkosti djeteta. Osumnjičena je da je udarala dijete neprimerenom silom, zbog čega je došlo do povreda zbog kojih je djevojčica završila u bolnici. Nezvanično se saznaje da ju je majka šakama udarala po glavi i tijelu.

Ocu (27) se stavlja na teret zanemarivanje i zlostavljanje za sve četvero dece, ukupno za četiri krivična dela. U njegovom slučaju to se odnosilo na razdoblje pre smrtonosnih povreda dvoipogodišnje devojčice. Za to je predviđena kazna do osam godina zatvora. Otac je i pre bio prijavljivan zbog nasilja u porodici

Prihvati notifikacije