Svijet

ANDREJ UBIO KĆERKU (9) BIVŠE DJEVOJKE, PA POBJEGAO Malu Valeriju su svi tražili 9 dana, a onda je policija pogledala snimak sa nadzorne kamere

Djevojčica Valerija (9), za kojom se tragalo devet dana, pronađena je mrtva u šumskoj oblasti u blizini Debelna sredinom juna, a sada Njemačka očekuje izručenje osumnjičenog Andreja za ubistvo djevojčice koji je navodno bivši momak njene majke.

Valeriju ubio dečko majke
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Osumnjičeni muškarac će u srijedu popodne biti doveden iz Češke pred istražnog sudiju u Kemnicu.

U pitanju je bivši dečko Valerijine majke Nađe, prenose mediji.

– On treba da bude izručen u srijedu i istog popodneva izveden pred istražnog sudiju u Kemnicu –  rekao je portparol kancelarije javnog tužioca u ponedeljak.

Prema izvještajima, majčin bivši dečko, za kojeg se navodi da se zove Andrej, biće prvi put ispitan od strane nadležnih u Njemačkoj nakon njegovog dolaska.

Pročitajte još

– Državljanin Moldavije je glavni osumnjičeni u slučaju nasilnog ubistva devetogodišnje djevojčice iz Debelna. On je nakon zločina pobjegao u Češku i navodno je sjedio u restoranu. Prethodno je trag traženog čovjeka vodio do Mlade Boleslave (Češka Republika), malog grada koji se nalazi oko 50 kilometara sjeveroistočno od Praga. Policija je tragala za njim i njegovim automobilom, sivim ‘pežoom'” – rekla je viši državni tužilac Ingrid Burghart.

Prema informacijama BILD, Moldavac je na dan Valerijinog nestanka bio odmah glavni osumnjičeni, a dokaz protiv njega je bio i snimak sa nadzorne kamere. Kamera se nalazi u neposrednoj blizini porodične kuće.

Nestala na putu do škole

Podsjetimo, mala Valerija je nestala bez traga na putu do škole 3. juna. Slučaj je šokirao cijelu Nemačku. Za đakom su osam dana tragali volonteri i stotinu policajaca.

Tijeilo je 11. juna otkriveno u šipražju šume, veoma blizu mjesta gdje je žena tvrdila da je čula vrisak na dan kada je dijete nestalo.

Prema istražiteljima, devetogodišnjak je ubijen i nema dokaza o seksualnom zlostavljanju.

Sada je takođe jasno da je lokacija na kojoj je tijelo pronađeno mjesto zločina. Djevojčica je najvjerovatnije ubijena u šumi, prenosi Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu