Sudbine

Andriji je potrebna pomoć humanih ljudi: Mladić pao sa 6. sprata i od tada je u kolicima, ali od svojih snova ne odustaje

Andrija Jović (19) je maturant Sportske gimnazije u Beogradu, koji je bio dugogodišnji vaterpolista.

Andrija Jović
FOTO: BUDI HUMAN / SCREENSHOT

Povrede lumbalnih i torakalnih pršljenova i kičmene moždine koje je zadobio prilikom pada sa 6. sprata stambene zgrade u oktobru 2022. godine ostavile su za posljedicu paraplegiju.

Imao je dvije komplikovane operacije kičme na VMA gdje mu je ugrađena titanijumska šipka kao potpora kičmenom stubu. Na VMA je ukupno proveo dva mjeseca nakon čega je uslijedila rehabilitacija na Klinici za rehabilitaciju ’’Dr Miroslav Zotović“ u Sokobanjskoj od četiri mjeseca.

Andrija sada za kretanje koristi invalidska kolica. Ima senzacije u nogama i ne odustaje od svog cilja da ponovo hoda.

– Moj sin Andrija je maturant Sportske gimnazije, koju na žalost nije uspio da završi u predviđenom roku i bivši je vaterpolista. Spletom nesrećnih okolnosti zadobio je brojne povrede on i dalje ima želju da se bavi sportom na bilo koji način. Andrija sada za kretanje koristi invalidska kolica. Cilj mu djeluje sve dalje jer nismo uspjeli da prikupimo finansije i moraćemo da otkažemo rezervisani termin – navodi njegova majka Aleksandra, piše Blic.

Da bi Andrija mogao da nastavi liječenje potrebna su mu novčana sredstva za fizikalne terapije, banjsku rehabilitaciju, neurorobotiku, ortopedska i medicinska pomagala, kao i za putne troškove i troškove smještaja u toku liječenja, te se pozivaju svi humani ljudi koji su prilici da pomognu.

Kako možete pomoći AndrijiSMS 1488 na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001670744-98

Uplatom na devizni račun:

160-6000001671178-57

IBAN:

RS35160600000167117857

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije