Gradovi

VAPAJ IZ KOSTAJNICE Potrebni građevinski materijal i kućice, svaka pomoć je DRAGOCJENA (FOTO)

Nikola Janjetović, načelnik Kostajnice zatražio je pomoć u građevinskom materijalu i kućicama za privremeni smještaj sugrađana kojima su tokom zemljotresa porušene ili oštećene kuće.

VAPAJ IZ KOSTAJNICE Potrebni građevinski materijal i kućice, svaka pomoć je DRAGOCJENA (FOTO)
FOTO: NEVEN DJENADIJA

Prijavljene su štete na vise od 600 kuća a pedesetak više nije bezbjedno za stanovanje. Janjetovic je danas za Srpskainfo kazao da je veoma korisna i vrijedna pomoč Civilne zaštite, Crvenog krsta, volonotera iz mnogih sredina te materijalna podrška Vlade Republike Srpske.

Pročitajte još

– Svi koji su nam uputili pomoc i došli, čak iz udaljenih gradova Trebinja i Bijeljine, čine za nas mnogo i tu pomoć nećemo zaboraviti. Ipak, zbog zimskog perioda, kiše i hladnoće, svaki dan i svaki gest za nas su dragocjeni – kazao je  Janjetović, večeras drugog dana Nove godine, kada se mnogo radilo.

Najviše posla imali su električari te Civilna zaštita i volonteri koji su popravljali infrastrukturu, prekrivali kuće i dijelili hranu.

 U Kostajnicu su se, nakon novogodišnje noći, vratile i dvije djevojke, Aleksandra Malinović iz Bijeljine i Anastasja Ćorović iz Banjaluke. One su ovdje stekle status heroja jer su veoma vrijedne i uporne u pružanju pomoći stanovnicima Kostajnice, opštine u Republici Srpkoj, udaljene tridesetak kilometara od Petrinje u Htrvatskoj, gdje je bio epicentat kataklizmičnog zemljotresa.