Digitalna Srpska

Aplikacija uvodi novu funkciju: Fejsbuk omogućio kreiranje do 4 dodatna profila, za prebacivanje se nije potrebno odjaviti

Kompanija Meta je saopštila da korisnici društvene mreže Fejsbuk mogu kreirati do četiri dodatna profila, a za prebacivanje između njih korisnik se neće morati odjavljivati. Ova funkcija se testira od juna prošle godine.

Aplikacija uvodi novu funkciju: Fejsbuk omogućio kreiranje do 4 dodatna profila, za prebacivanje se nije potrebno odjaviti
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Meta predlaže kreiranje profila za privatni život, za posao, kao i za specifične interese ili zajednice koje bi korisnik radije odvojio od privatnog, odnosno glavnog profila.

– Bez obzira na to da li ste novi na Fejsbuk ili ste dugogodišnji korisnik, možda ćete htjeti odvojiti svoje lične i profesionalne odnose ili koristiti jedan profil vezan za zajednicu kojoj pripadate, a drugi profil samo za prijatelje. Kreiranje više ličnih profila omogućava vam da jednostavno organizujete s kim dijelite sadržaj i koji sadržaj vi vidite u različitim dijelovima svog života – saopšteno je iz Mete.

Svaki profil će imati svoj jedinstveni feed s relevantnim sadržajem, koji se temelji samo na interesima tog profila.

Pročitajte još

– Mogli biste imati jedan profil za gurmansku scenu koju volite, a drugi za praćenje prijatelja i porodice – dodaju iz kompanije.

Iz Mete kažu da je uspjeh Instagrama sa sličnom funkcijom bio inspiracija za ovaj potez, dok je beta testiranje pokazalo da mnogi korisnici Fejsbuka vole imati jasniju organizaciju prijatelja, grupa i interesa.

Svaki novi profil će biti započet s Fejsbukovim zadanim postavkama privatnosti i obavijesti, no korisnici će moći ručno napraviti promjene za svaki od njih. Takođe, primarni Fejsbuk profil neće otkrivati da korisnik ima i dodatne profile.

S druge strane, uz funkciju dolaze i neka ograničenja. Fejsbuk Dating, Marketplace, Profesional Mode i mogućnost plaćanja neće biti dostupni sekundarnim profilima u početku, dok će opcija razmjene poruka za njih biti dostupna samo u Fejsbuk aplikaciji i na webu. Podrška za dodatne profile stiže u narednim mjesecima.

Treba napomenuti da samo odrasli korisnici mogu kreirati nove profile.

Nova funkcija već postepeno stiže do korisnika širom svijeta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije