back button
reload

Banjaluka

BANJALUKA NIJE GLASALA ZA "PRAVDU" Aktivisti izmakao odbornički mandat

Ozren Perduv, jedan od lidera pokreta "Pravda za Davida", osvojio je na minulim izborima 1.264 glasova, što nije bilo dovoljno za prolaz u Skupštinu grada Banjaluka.

BANJALUKA NIJE GLASALA ZA "PRAVDU" Aktivisti izmakao odbornički mandat
FOTO: FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Njegova stranka “Pokret pravde” je sa ukupno 2.015 glasova ostala prva “ispod crte”. Ipak, Perduv je zadovoljan.

– To nije loš rezultat, jer svi oni koji su osvojili odborničke mandate godinama su u politici, bilo kao pojedinci, ili kao stranke. Mi kao politička organizacija postojimo manje od godinu dana i sve što smo prošli je nešto potpuno novo za sve nas. Čitav naš budžet iznosio je koliko su naši konkurenti platili jedan bilbord. Uprkos svemu tome, imali smo bolji rezultat nego stranka predsjednika gradske Skupštine Zorana Talića ili partija bivšeg predsjednika Republike Srpske Dragana Čavića – ocjenio je Perduv.

FOTO: N1/YOUTUBE/SCREENSHOT
FOTO: N1/YOUTUBE/SCREENSHOT

Ovaj 29-ogodišnji inženjer informatike je novo lice u politici, ali je jedan od najpoznatijih i najagilnijih aktivista u Banjaluci i simbol građanskog otpora u RS i BiH.

Pročitajte još

Kao aktivista “Pravde za Davida”, neformalne grupe koja se bori da se sazna istina o smrti mladog Banjalučanina Davida Dragićevića, više puta je hapšen na Trgu Krajine, pred TV kamerama.

Protiv njega je povedeno na desetine sudskih postupaka, optuživan je čak i za pokušaj državnog udara, ali je oslobođen u svim postupcima.

Bio je jedan od organizatora protesta, na kojima se krajem 2018. godine okupljalo na hiljade građana. Ipak, Ozren Perduv i “Poret pravde”, politička organizacija koju su osnovali aktivisti “Pravde za Davida”, nisu dobili podršku, kakvu su neki od njih očekivali.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

– Za “Pravdu za Davida” svi znaju, ali za “Pokret pravde” i ne baš, jer nismo imali dovoljno vremena, kao ni medijskog prostora, da ljude upoznamo s našim političkim programom i ciljevima. Zbog toga smatramo da naš rezultat nije loš. Davno smo rekli da nećemo odustati. Dakle, idemo dalje, a sve što smo na ovim izborima naučili pomoći će nam da ojačamo – poručuje Perduv.