reload

Politika

"Blokade puteva ako vlast nastavi ignorisati Foču" Šarović sa saradnicima obišao Brod na Drini (FOTO)

Sadašnja vlast u Republici Srpskoj je 16 godina obećavala da će put Foča-Šćepan Polje biti završen, ali to nisu učinili i to najbolje govori kakav je odnos vlasti prema ovom dijelu Srpske.

"Blokade puteva ako vlast nastavi ignorisati Foču" Šarović sa saradnicima obišao Brod na Drini (FOTO)
FOTO: SDS

Poručio je ovo juče predsjednik SDS, Mirko Šarović nakon sastanka sa stanovnicima Broda na Drini, ističući da će izgradnja ovog puta biti u vrhu njegovih prioriteta.

Šarović kaže da je završetak tog projekta od velikog značaja za ovaj dio Hercegovine.

– Кrenućemo u njegovu realizaciju u prvoj godini po preuzimanju vlasti. U planu imamo i projekat izgradnje brze ceste od Bijeljine do Trebinja i istočnog dijela Republike Srpske. Mi imamo mnogo dobrih projekat za Foču i regiju Stare Hercegovine. U našem fokusu je energetski sektor i iskorištavanje riječnog potencijala – istakao je Šarović.

On je dodao da je šteta što put, koji je fočanskim rafterima omogućio da više ne moraju da prelaze u Crnu Goru kako bi došli do početne tačke za rafting, nije završen.

– Mi smo dali sve od sebe dok smo bili u Savjetu ministara BiH da refterima obezbijedimo taj put koji ide desnom obalom Tare. On nije završen u ove četiri godine i očigledno je da će nas dočekati da u sljedećem mandatu to završimo – naveo je Šarović.

Poslanik SDS, Darko Babalj je rekao da je Foča za Republiku Srpsku dala mnogo i da nije zalužila da se republičke vlasti ovako odnose prema njenim stanovnicima.

– Gospodo iz Vlade Republike Srpske dođite da vidite kako žive stanovnici ove opštine. Foča nije zaslužila da put koji ide preko Šćepan Polja, ali i onaj preko Čemerna budu u ovako katastrofalnom stanju – istakao je Babalj.

Odbornik SDS u Foči, Ognjen Bodiroga najavio je da će biti organizovane blokade puteva na području ove opštine, ako Vlada Srpske bude nastavila ignorisati potrebe stanovnika Foče.

– Mi tražimo samo da se Foči vrati i u nju uloži novac koji se na razne načine uzima iz naše opštine. Foča može sam da finansira sve magistralne i regionalne puteve na svojoj teritoriji. Mi smo samo od šumskih sortimenata dali Vladi Srpske u zadnjih deset godina 72 miliona КM. Ogroman novac dajemo državi kroz akcize za gorivo i prilikom registracije vozila, a vidimo u kakvom je stanju putna ifrastruktura u našoj opštini – istakao je Bodiroga.