reload

Svijet

Detalji udesa na granici Hrvatske i Mađarske: Kućica potpuno razvaljena, devojčica (14) se bori za život

U naletu kombija bugarskih registracija u kontrolne kućice na graničnom prelazu Goričan II – Letenje, povrijeđeno je šest osoba, među njima i tri policajca - dva hrvatska i jedan mađarski.

Detalji udesa na granici Hrvatske i Mađarske: Kućica potpuno razvaljena, devojčica (14) se bori za život
FOTO: PU MEĐIMURSKA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Mađarska policija preuzela je postupanje jer se nesreća dogodila na mađarskom državnom području, rekli su u srijedu Hini iz PU međimurske.

Kućice se nalaze na dijelu autoputa Budimpešta – Zagreb kod granice između dvije države. To je zajednički stalni granični prelaz za međunarodni drumski putnički saobraćaj koji se nalazi na teritoriji Mađarske, piše Indeks

Nakon što je udario u kućice, kombi je naletio i na automobil mađarskih tablica koji je u tom trenutku bio na graničnoj kontroli.

Pročitajte još

Sve se to dogodilo nešto iza jedan sat nakon ponoći.

Dva hrvatska policajca lakše povrijeđena, djevojčica (14) se bori za život

Hrvatski policajci koji su povrijeđeni u naletu prevezeni su Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da su lakše povrijeđeni.

Kako piše mađarski RTL, među povrijeđenima je i 14-godišnjakinja koja je zadobila povrede opasne po život. Katalin Cobor, načelnica policije u Zali, potvrdila je da je povrijeđeno šest osoba – dvoje djece i jedna odrasla osoba, koji su bili u svom vozilu, te jedan mađarski i dvojica hrvatskih policajaca.

Bugarski vozač koji je izazvao nesreću je priveden i nad njim je u toku kriminalističko istraživanje.

Sumnja se da je vozač možda zaspao za volanom i zato nekontrolisano naletio na granični prelaz, prenosi Indeks.