reload

Banjaluka

Djeca su pod stalnim nadzorom pedijatra: Desetak osnovaca iz Banjaluke se razboljelo na Jahorini

Učenici petog razreda OŠ "Branko Radičević" otputovali su 18. maja na Jahorinu u „Školu prirode“, međutim sinoć je oko desetak osnovaca dobilo stomačne tegobe.

Djeca su pod stalnim nadzorom pedijatra: Desetak osnovaca iz Banjaluke se razboljelo na Jahorini
FOTO: NEMANJA MILENKOVIĆ/RAS SRBIJA

Poznato je da đaci imaju virozu i da su pod stalnim nadzorom pedijatra.

Prema trenutnim informacijama, stanje nije alarmantno, jer djeca nemaju visoku temperaturu, danas se već dobro osjećaju. Sa njima je pedijatar koji konstantno prati njihovo zdravstveno stanje.

Pročitajte još

Srpskainfo saznaje da su djeca uz dogovor sa roditeljima ostala na Jahorini do kraja ove ekskurrzije, jer kako kažu, sada se dosta bolje osjećaju.

– Učenici sa nastavnim osobljem borave u hotelu “Nebojša”, ali su nam roditelji rekli da je trenutno dosta viroze prisutno, pa su se možda neka djeca i u Banjaluci zarazila – naveo je Siniša Rendić, direktor ove škole.

Podsjećamo, učenici petog razreda Osnovne škole “Petar Kočić” i “Branko Ćopić” iz Prijedora koji su ranije boravili na Jahorini u “Školi prirode”, imali su slične tegobe i 18 djece je završilo na infuziji.

Cilj programa “Škola u prirodi” je socijalizacija djece kao i podsticanje pravilnog psihofizičkog i socijalnog razvoja učenika, otklanjanje ili korigovanje negativnih činilaca razvoja djece.