reload

Sudbine

Dobila neočekivan poziv: Vlasnica pronašla svog psa 1.600 kilometara od kuće NAKON PET GODINA

Dok je Džen Kosta iz Njujorka 2017. godine ležala u bolnici i oporavljala se od intervencije nakon što joj je dijagnostikovan rak jezika, javljeno joj je da je njen engleski buldog Azura nestao.

Dobila neočekivan poziv: Vlasnica pronašla svog psa 1.600 kilometara od kuće NAKON PET GODINA
FOTO: JEN COSTA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Pet godina kasnije, u prošli petak, sjedila je kod frizera kada je uslijedio neočekivan poziv.

Sa druge strane bio je radnik azila u Tenesiju, 1.600 kilometara udaljenom od mjesta na kojem je Azura nestala. Do Dženinih podataka radnici su došli kada su očitali čip kod pronađenog psa i obradovali je divnim vijestima – da će se uskoro sresti sa svojim ljubimcem.

Džen kaže da je njen otac brinuo o njenim psima dok je bila u bolnici, ali mjesec ili dva nakon intevencije Azura je nestala, što je dosta uticalo na Dženino mentalno zdravlje i depresiju.

She’s already ready to go she didn’t skip a beat she remembered how we used to roll an she said mama let’s go! And yes…

Posted by Jen Costa on Friday, January 14, 2022

– Bila sam kod frizera kada su me nazvali. Morali su da prestanu da me šišaju i daju mi maramicu, jer sam počela da plačem – kaže Kosta, prenosi CDM.

Iz azila su rekli su da su podjednako iznenađeni Azurinom pričom i da bi voljeli kada bi pas mogao da im ispriča kako se sve dogodilo.

– Ona će dobiti sve što poželi. Ona je trenutno broj jedan, i ona to zna – rekla je Džen nakon što je vidjela svog psa nakon dugih pet godina, piše Blic.