reload

Društvo

Dodik najavio: U subotu početak izgradnje auto-puta Banjaluka - Prijedor

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će u subotu, 6. novembra, početi izgradnja auto-puta Banjaluka-Prijedor i istakao da će naredne godine u Srpskoj biti uloženo 500 miliona KM za infrastrukturne projekte.

Dodik najavio: U subotu početak izgradnje auto-puta Banjaluka - Prijedor
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Važno je da smo zajedno i da možemo da realizujemo značajne projekte u lokalnim zajednicama. Godinama je traženo da bude završena saobraćajnica Saračica-Čokorska polja i sada možemo biti zadovoljni – rekao je Dodik u obraćanju, nakon što je otvorio ovu obnovljenu saobraćajnicu u Banjaluci.

On je istakao da je sredstva za navedenu saobraćajnicu izdvojila Vlada Republike Srpske.

– Veoma je lijepo biti sa vama ovdje i kada u izazovnim vremenima realizujemo važne projekte. Naredne godine uložićemo 150 do 200 miliona KM u izgradnju i obnovu magistralnih puteva u Srpskoj, a sve snage smo usmjerili da sagradimo auto-put od Doboja do Bijeljine kako bi se povezali sa Beogradom – kaže Dodik.

Pročitajte još

On je ocijenio da Banjaluka, kao najveći gad Republike, zaslužuje da funkcioniše nesmetano.

– Republika Srpska kvalitetno funkcioniše, a penzije i plate uredno ćemo isplaćivati. Plate ćemo povećati početkom naredne godine i sigurno je da nemamo izazova – istakao je Dodik.