reload

Politika

Dodik oštro "U lažnim garađanskim partijama u FBiH krije se opasan nacionalistički muslimanski puls"

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da se u lažnim građanskim partijama u Federaciji BiH krije opasan nacionalistički muslimanski puls.

Dodik oštro "U lažnim garađanskim partijama u FBiH krije se opasan nacionalistički muslimanski puls"
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Nacionalizmom muslimanske partije plaše i birače, a i predstavnike međunarodne zajednice, kreirajići privid da u Federaciji postoje partije ljevice, neopterećene nacionalizom – rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, upravo u lažnim građanskim partijama krije se opasan nacionalistički muslimanski puls, što su u praksi dokazivali i članovi SDP i DF Željka Komšića, do partija koje se danas predstavljaju ljevicom.

Pročitajte još

– Izjave koje su dolazile iz SDP ponekad bi ostavljale bez daha i samog lidera SDA Bakira Izetbegovića – naveo je Dodik.

Da su svi na istom, muslimanskom kursu, dodao je on, najbolje su pokazali razgovori o izmjeni Izbornog zakona BiH, kada su doslovno svi govorili jednim glasom.

– Stoga bi licitiranje izbornim pobjednikom u Federaciji, bar među muslimanima bilo gubljenje vremena, jer ko god da osvoji većinu vodiće istu nacionalnu politiku, a Republika Srpska će ostati za njih glavni cilj za uništenje – rekao je Dodik.