reload

Banjaluka

IZABRANA IDEJNA RJEŠENJA Stanivuković: Najveći gradski park će dati novi izgled Banjaluci (FOTO)

Za idejno rješenje novog gradskog parka dodjeljene su dvije druge i dvije treće nagrade.

IZABRANA IDEJNA RJEŠENJA Stanivuković: Najveći gradski park će dati novi izgled Banjaluci (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je kako će najveći gradski park dati novi izgled Banjaluci.

– Jedno od idejnih rješenja, ali ne i konačno, koje nam je privuklo najviše pažnje i koje ćemo kombinovati sa još tehničkih i vizuelnih elemenata iz drugih idejnih rješenja koja su nam pristigla. Cilj nam je da ove godine započnemo radove na ovom projektu u iznosu od preko milion maraka, a ukupna vrijednost projekta iznosiće preko 10 miliona KM. Sve ovo će Banjaluci dati novi izgled i trajni pečat – rekao je gradonačelnik.

Изабрали смо идејна рјешења за највећи градски парк.Како вам се допада?Ко су аутори и које награде су однијели,…

Posted by Град Бања Лука on Friday, January 28, 2022

S obzirom na to da nijedan prijavljeni rad u cjelosti nije odgovorio programskim zadacima konkursa, Komisija je odlučila da se dodijele dvije jednako vrijedne druge nagrade u novčanom iznosu od po 7.500 evra autorskom timu iz Srbije kojeg čine: Fedor Jurić, Ognjen Graovac i Luka Bunčić, te autorskom timu iz Banjaluke u sastavu Nikolina Hassam Dorsen, Srđan Lakić i Andrea Janičić. Dvije jednako vrijedne treće nagrade u iznosu od po 3.750 evra dodjeljuju se autorskom timu iz Italije i timu iz Srbije.

Pročitajte još

Za izradu projekta budućeg parka iskoristiće se elementi iz izabranih rješenja koji odgovaraju traženim zadacima postavljenim konkursom, a kao osnova će biti korišteno predstavljeno rješenje, s obzirom na to da nijedan konkursni rad nije ponudio sve planirane sadržaje u parku poput jezera, amfiteatra, zelene oaze, prostora za piknik i izletišta, pogled na Vrbas uz plažu i slično.

Na Međunarodni opšti javni konkurs za izradu idejnog pejzažno urbanističko-arhitektonskog rješenja parka uz Bulevar srpske vojske pristigao je 31 rad.