back button
reload

Hronika

Jednog vjerenika upucala, drugom ZARILA NOŽ U SRCE: Jasmina pričala da su je tukli i drogirali, iz zatvora izlazi za 6 godina (VIDEO)

Aleksandar Paunović, poznatiji kao Mali Paun, kao petnaestogodišnjak, prije 27 godina, ubio je svog kuma Dejana Marjanovića Šabana, nekrunisanog kralja Zvezdare.

Jednog vjerenika upucala, drugom ZARILA NOŽ U SRCE: Jasmina pričala da su je tukli i drogirali, iz zatvora izlazi za 6 godina (VIDEO)
FOTO: M. MILAKOVIĆ/RAS SRBIJA

Njemu je sedam godina kasnije presudila Jasmina Antonijević sa kojom se vjerio četiri dana ranije.

Mali Paun, međutim, nije jedina njena žrtva. Ubila je i svog dečka Milana Tomovića zbog čega je uhapšena na današnji dan 2014. godine. Tada je u medijima postala poznata kao Crna Jasmina, a dobila je nadimak i Cica ubica.

Aleksandar Paunović, prva žrtva Jasmine Antonijević (kasnije Cvetković), postao je svojevremeno poznat jer je kao petnaestogodišnjak ubio Dejana Marjanovića Šabana, jednog od šefova kriminala i trgovine drogom na Zvezdari, ali i bivšeg dečka Svetlane Cece Ražnatović i Jelene Matić Sindi. Zbog toga je kao maloljetnik proveo dvije i po godine u Vaspitno-popravnom domu u Kruševcu, a po ovom ubistvu snimljen je i film “Vidimo se u čitulji”, piše 24sedam.

Jasmina Antonijević je tada poslije ubistva izjavila da je Paunović, s kojim se vjerila četiri dana pre zločina, svakodnevno šamarao i tukao. Pretukao je prije kobnog dana desetak puta, jednom čak i bejzbol palicom. Kako je tada ispričala istražiteljima, na lijevoj podlaktici joj je urezao slovo P, a imao je običaj i da ispali metak iz pištolja pored nje.

Kobnog dana se posljednji put zaletio prema njoj i kako je tada rekla, toliko se uplašila da je mislila da će je ovog puta zaista ubiti. Videvši, kako je navela, njegov ubilački pogled i osmeh, zapucala je i pucala sve dok se pištolj nije zakočio. Pošto je Paunović pao na vrata, nije mogla da izađe iz stana na Crvenom krstu, već je iskočila kroz prozor.

– Veče prije ubistva bio je nervozan zbog mog telefonskog poziva, a kobnog dana mi je naredio da zatvorim prozor i rekao: “Sada ćemo da riješimo ovo zauvijek”. Uplašila sam se i uzela njegov pištolj, a kad je krenuo prema meni, pucala sam – ispričala je u sudnici.

Liječenje od narkomanije

Na suđenju u februaru 2001. godine, Jasmina Antonijević osuđena je na šest godina zatvora zbog ubistva vjerenika Aleksandra Paunovića zvanog Mali Paun. Tada joj je sud izrekao i mjeru obaveznog liječenja od narkomanije. Prije odlaska u zatvor promijenila je prezime Antonijević u Cvetković.

Novo ubistvo dogodilo se u oktobru 2014. godine u beogradskom naselju Miljakovac. Jasmina je u tom trenutku bila već više od sedam godina na slobodi i u vezi sa Milanom Tomovićem koga je tada, u stanu njegovog prijatelja Vladimira Petrovića, ubila ubodom noža. Komšije su tada tvrdile da su njih dvoje često posjećivali Petrovića i da su svakodnevno sedeli u parku ispred zgrade. Zločinu je prethodila žustra svađa, a komšije su navele da se galama čula još od ranih večernjih sati.

– Dvaput me pretukao. Za to vrijeme me je dvaput ozbiljno pretukao. Hteo je da imamo dijete, pa sam skupljala pare za vještačku oplodnju, a u petak je trebalo da odem kod ljekara da dam krv. U četvrtak me je pozvao pijan. Želio je da se vidimo, a kad smo se našli, počeo je da prijeti da će me ubiti. Na Banjici je nasrnuo na mene i tukao me, ali sam nastavila da idem s njim – rekla je na saslušanju Jasmina.

Vitlanje nožem

Ona je dodala da joj je Milan tražio novac za heroin.

– Zajedno smo se nadrogirali, a onda smo otišli u stan Vladimira Petrovića i tamo se opet posvađali. Udario me je stolicom u leđa, zgrabio nož i krenuo na mene, a ja sam mu poturila stolicu. Nož mu je ispao, a ja sam ga podigla – ispričala je Jasmina i istakla da je u tom trenutku izašla iz stana.

Vladimir je tada dotrčao i rekao joj, kako kaže, da je Milan uboden.

Pročitajte još

– Ja sam telefonom pozvala prijatelja, koji me je potom odvezao u Vranić. Bila sam kod njega, a ujutru se predala – ispričala je Jasmina.

Crna Jasmina je trenutno iza rešetaka, jer je Viši sud u Beogradu osudio 2016. godine na 13 godina zatvora zbog ubistva Tomovića. Ona je poslije ubistva pozvala policiju, a potom pobjegla iz stana. Uhapšena je nekoliko sati kasnije u kući rođaka u naselju Vranić, u okolini Beograda.

– Žao mi je, kajem se što sam ubila Milana! Mnogo sam ga voljela. Vitlala sam nožem ka njemu, a onda sam izašla iz stana. Nisam ni znala da sam ga ubola… – ovim riječima se na saslušanju pravdala Jasmina Cvetković te 2014. godine odmah poslije hapšenja i dodala da je Milana Tomovića poznavala duže od 20 godina i da su u vezi bili oko godinu dana.

Crna Jasmina ostaće iza rešetaka do 2027. godine.