reload

Hronika

Koljač Velje Nevolje sklopio sporazum sa Tužilaštvom: Evo koliku će kaznu dobiti Srđan Lalić

Tužilaštvo za organiovani kriminal sklopilo je sporazum sa Srđanom Lalićem, koljačem Velje Nevolje za svjedoka okrivljenog u zamjenu za zatvorsku kaznu od 18 godina.

Koljač Velje Nevolje sklopio sporazum sa Tužilaštvom: Evo koliku će kaznu dobiti Srđan Lalić
FOTO: ZORAN ILIĆ,RTV PINK/SCREENSHOT/ RINGIER

Ova informacija potvrđena je za Blic u Tužilaštvu.

Podsjetimo, Lalić je jedini od pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka koji je na pripremnom ročištu priznao krivicu.

Lalić (36) postao je poznat pošto se pojavila slika na kojoj se on zajedno sa Veljom Nevoljom kezi iznad tijela jedne od svojih žrtava.

Lalić je po zanimanju IT stručnjak koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, putem koje su komunicirali i razmijenjivali fotografije jezivih zločina pripadnici ozloglašenog klana!

Pročitajte još

Srđan Lalić je, kako se sumnja, bio član svirepog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, za koji je počinio najmanje tri surova ubistva. Prije nego što je postao dio najsurovije kriminalne grupe u zemlji, Lalić se, prema pisanju beogradskih medija, bavio poslovima u oblasti IT-a.

Iako se u početku mislio da je njegova uloga isključivo bila da za Belivuka i njegove ljude nabavlja kriptovane telefone i da im obezbjeđuje komunikaciju putem aplikacije Skaj, slike koje su prikazane javnosti na televiziji Pink, a na kojima se vidi kako on sa širokim osmijehom na licu drži glavu krvavog i izmučenog mladića, koji je kasnije, kako su rekli čelnici MUP, ubijen, posvjedočile su da je njegova bila daleko veća.

– Lalić je uhapšen 4. februara. U početku se sumnjalo da je njegova uloga bila samo da obezbjeđuje telefone sa aplikacijom Skaj za šifrovanu komunikaciju, registruje hosting i pere novac, jer je trgovao bitkoinima. Međutim, istražitelji su ostali šokirani kada su shvatili da stručnjak za kompjutere sa zadovoljstvom drži glavu izmučene žrtve – rekao je izvor iz istrage.

U telefonima osumnjičenih pronađene su i druge fotografije na kojima se vide odsječene glave, stopala, leđa u koja su zabodeni noževi, a koje su oni razmijenjivali preko aplikacije za koju je Lalić bio zadužen.

Prema navodima istog izvora, forografije nisu jedini dokaz, mada značajni dokaz koji je istražiteljima olakšao pripremu optužnice.