back button
reload

Sudbine

"Moja obaveza je da kažem istinu" Merima Isaković nakon optužbe protiv Lečića

Glumica Merima Isaković kaže za da je spremna da svjedoči protiv Branislava Lečića, za koga u ispovijesti "Nedeljniku" tvrdi da je pokušao da je siluje 1978. godine, a koga je njena koleginica Danijela Štajnfeld u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu optužila za silovanje 2012. godine.

"Moja obaveza je da kažem istinu" Merima Isaković nakon optužbe protiv Lečića
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ, SCREENSHOT/RAS SRBIJA

Merima Isaković ističe da ne dovodi u pitanje svoje svjedočenje protiv Lečića, ukoliko je tužilaštvo pozove.

– Naravno da ću svjedočiti. Vjerujem da je reći istinu fundamentalna obaveza svake savjesne osobe. Ne mogu direktno svjedočiti o događaju nasilja nad Danijelom jer mu nisam direktno prisustvovala, ali mogu svjedočiti o ličnosti Branislava Lečića i svom dramatičnom iskustvu vezanom za njega. Nadam se da će se druge žrtve osmjeliti da se oglase, ako ih ima – kaže glumica za Blic.

Pročitajte još

Merima Isaković dodaje da želi da čitaocima da prostora da prožive tešku i šokantnu priču koju je iznijela u tekstu za Nedeljnik. Na naše pitanje da li se čula sa Danijelom Štajnfeld kaže:

– Ne. Ne poznajem Danijelu, prvi put sam čula za nju kada sam prošle nedjelje pročitala o njenoj traumi. Do mene vijesti stižu sa zakašnjenjem jer mnogo radim.

Merima Isaković danas živi na Novom Zelandu i bavi se kliničkom psihologijom. U opširnoj ispovesti za Nedeljnik opisala je stravične detalje seksualnog nasilja koje je, kako tvrdi, doživjela od Lečića u stanu u kojem je u to vrijeme živio sa svojom majkom. Merima je tada imala 18 godina, a Lečić 22.

Glumica Danijela Štajnfeld prethodno je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izjavila da je Branislav Lečić misteriozni “moćnik iz filmske industrije” koji ju je silovao u maju 2012. godine.