reload

Politika

O vraćanju nadležnosti Srpskoj nakon redovne sjednice: Narodna skupština zasijeda 24. novembra, na dnevnom redu i raspuštanje SO Bileća

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je da će 19. redovna sjednica početi u srijedu, 24. novembra, u 10 časova, a da će odmah po njenom završetku Kolegijum odrediti termin održavanja 24. posebne sjednice, na kojoj će se raspravljati o vraćanju nadležnosti Srpskoj.

O vraćanju nadležnosti Srpskoj nakon redovne sjednice: Narodna skupština zasijeda 24. novembra, na dnevnom redu i raspuštanje SO Bileća
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na dnevnom redu redovne sjednice je 19 tačaka: Poslanička pitanja i odgovori ”Aktuelni čas”, Prijedlog zakona o društvenom preduzetništvu RS, Prijedlog zakona o obrazovanju odraslih, Prijedlog zakona o muzejskoj djelatnosti, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju – prijedlog narodnog poslanika Perice Bundala, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje RS, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Penzijskom rezervnom fondu RS, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima RS, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ribarstvu i Nacrt zakona o kulturnim dobrima.

Poslanici će razmatrati i Nacrt zakona o međubankarskim naknadama kod platnih transakcija na osnovu platnih kartica, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjem platnom prometu, Prijedlog odluke o razrješenju predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske – prijedlog narodnog poslanika Nebojše Vukanovića, Konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta RS za period 01.01. – 30.06.2021. godine, Izvještaj Komiteta za koordinaciju nadzora finansijskog sektora RS za 2020. Godinu, Izvještaj o izvršenju Plana rada i Finansijskog plana Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS za period 01.01 – 31.12.2020. godine, Specijalni izvještaj Institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH o efikasnosti zakonskih rješenja o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica s invaliditetom u BiH, Prijedlog odluke o raspuštanju Skupštine opštine Bileća, te izbor i imenovanje.

Pročitajte još

Istovremeno, na dnevnom redu 24. posebne sjednice trenutno je pet tačaka: Informacija o prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH, sa prijedlogom zaključaka, Informacija o prenosu nadležnosti u oblasti indirektnog oporezivanja, sa prijedlogom zaključaka, Informacija o pravosudnim institucijama BiH, sa prijedlogom zaključaka, Informacija o prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo Bosne i Hercegovine u oblasti odbrane i bezbjednosti, sa prijedlogom zaključaka, te Deklaracija o ustavnim principima.

Predlagači svih ovih tačaka su predsjednik Republike, Vlade Republike Srpske, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske i klubovi poslanika SNSD, SP, DEMOS, US, NPS i Poslaničke grupe NDP.