reload

Hronika

Organizator međunarodne narko grupe: Tužilaštvo BiH zatražilo određivanje pritvora Šmrku

Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje pritvora Admiru Arnautoviću zvanom Šmrk (40), osumnjičenom za međunarodnu trgovinu drogom, potvrđeno je Srpskainfo.

Organizator međunarodne narko grupe: Tužilaštvo BiH zatražilo određivanje pritvora Šmrku
FOTO: TIKTOK / SCREENSHOT

Tužilaštvo BiH označilo je Šmrka organizatorom međunarodne kriminalne grupe koja se bavila švercom kokaina, spida i marihuana iz prekookeanskih zemalja, EU i zemalja Zapadnog Balkana.

– Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, te počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto – naveli su iz Tužilaštva BiH.

Pročitajte još

Osumnjičeni Arnautović je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranjem novca, te krivično djelo nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda.

– U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjiči, delujući kao organizator međunarodne organizovane grupe, duže vrijeme vršio krivična djela organizovanog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga kokain, spid i marihuana sa područja zemlja EU, Zapadnog Balkana,  kao i prekookeanskih zemlja, te nakon organizovanog i izvršenog krijumčarenja opojnu drogu skladištio i za veće ugovorene novčane iznose prodavao na ilegalnom narko-tržištu te na navedeni način sticao protivpravnu imovinsku korist u velikim iznosima – pojasnili su u Tužilaštvu BiH.

Odluku o pritvoru donijeće sudija za prethodni postupak Suda BiH.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu