back button
reload

Hronika

Prolaznici ŠOKIRANI PRIZOROM: Vlasnički pas i lutalica se poklali ispred ulaza u bolnicu, povrijeđen i vlasnik (VIDEO)

„Klanju“ rasnog i psa lutalice gotovo na samom ulazu u Opštu bolnicu u Valjevu, prilikom kojeg je, po svemu sudeći, povrijeđen i vlasnik psa, prisustvovalo je nekoliko zapanjenih građana.

Prolaznici ŠOKIRANI PRIZOROM: Vlasnički pas i lutalica se poklali ispred ulaza u bolnicu, povrijeđen i vlasnik (VIDEO)
FOTO: BLIC VIDEO/SCREENSHOT

Incident se dogodio prije nekoliko dana na parkingu između ulaza u zgradu poliklinike valjevske bolnice i gradske apoteke „1. maj“, a mučnoj sceni borbe između vlasničkog rasnog psa, koji je bio u tom trenutku bez povodca i zaštitne korpe, i jednog od mnogobrojnih pasa lutalica koji obitavaju u krugu bolničkog bloka, prisustvovalo je nekoliko ljudi, od koji su neki, izvijesno, bili pacijenti koji su čekali na ulazak u bolnicu.

Kako pokazuje video snimak napravljen iz pravca zgrade hirurškog bloka ka parkingu, mladić koji je doveo svog psa, po priči očevidaca najvjerovatnije američkog staforda, pokušava da ih razdvoji u žestokoj borbi, tako što ih vuče i udara šakama, a onda i oruđem koje najviše liči na kratki štap, a koji mu je dodao jedan od posmatrača. Sve vrijeme, isprekidano lavežom dva psa, čuje se da viče „dosta“, „bježi“ i „pusti ga“.

U jednom trenutku, pokazuje snimak, lutalica mješanac uspijeva da se iskobelja i udaljuje se lakim trkom sa poprišta borbe, pored parkiranih automobila u pravcu bolničkog Urgentnog centra.

Mladić za to vrijeme i dalje pokušava da zauzda svog psa i umiri ga, na kraju uspijeva u tome, ali sudeći po snimku razdvajajući i udarajući dvije životinje, sam je pretrpio povredu. Očevici su ispričali da je doživeo ujed, a na samom snimku se čuje da u jednom trenutku izgovara „joj“.

Konačno, vlasnik psa odlazi do svoje oborene bicikle, podiže je, pa se vraća i od jednog od posmatrača borbe uzima povodac. Međutim, ne stavlja ga psu, već seda na biciklu i odvozi se van kruga Opšte bolnice, dok ga staford prati u vožnji, pokazuje ovaj uznemirujući snimak dostavljen Blicu.