Politika

AUTENTIČNI PREDSTAVNICI Savić: U Srebrenici kandidat Srbin, u Mostaru zajednička lista

SDS želi načelnika Srbina u Srebrenici i u tom smislu ćemo pristupiti izboru za kanidata za načelnika opštine i u narednih 5 do 7 dana bi trebalo da opštinski odbori u Srebrenici vide koja je to ličnost oko koje će se okupiti – istakao je zamjenik predsjednika SDS, Rado Savić.

AUTENTIČNI PREDSTAVNICI Savić: U Srebrenici kandidat Srbin, u Mostaru zajednička lista
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Govoreći o izborima u Mostaru, Savić je rekao da će srpski predstavnici imati zajedničku listu, da se ne bi desilo da sa lista HDZ i SDA budu birani Srbi koji neće suštinski štititi interes Srba u Mostaru.

Potrebno je obezbijediti da se autenitični predstavnici Srba nađu u Skupštini grada Mostara – naglasio je Savić, saopšteno je iz SDS.

Zamjenik predsjednika SDS kaže da očekuje da će SDS na lokalnim izborima zadržati opštine u kojima su trenutno na vlasti.

– Očekujemo da ćemo zajedno sa našim koalicionim partnerima osvojiti vlast u još desetak opština gdje trenutno nismo na vlasti jer očekujemo podršku građana koji su revoltirani trenutnim stanjem u kome se nalazi Republike Srpska – ističe Savić.

On kaže da danas ne postoji sektor i oblast u Republici Srpskoj koja je uspješna te da pod vođstvom aktuelne vlasti Srpska nazaduje u svakom pogledu kao društvo.

– Najveća borba na predstojećim izborima će biti za Banjaluku. Кanidat za predsjednika Republike Srpske iz SDS je 2018. godine u Banjaluci pobjedio i čini mi se da je i danas zrelo vrijeme za pobjedu opozicije u Banjaluci koja će otvoriti vrata onih pravih promjena u Republici Srpskoj – zaključio je Savić.