Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Bacanje građevinskog otpada i namještaja NEMA GRANICE: Uklonjene divlje deponije na Laušu i u Česmi

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka

Dvije divlje deponije na području Lauša i Česme uklonjene su ovih dana, u nastojanju da se riješi problem koji na ovim lokacijama, zbog nesavjesnih pojedinaca, traje već godinama.

– U toku prethodne sedmice očistišćene su i sanirane dvije divlje deponije na lokaciji Čenića groblja na Laušu, koja je predstavljala višegodišnji problem, i deponije u naselju Česma u Ulici Stefana Nemanje – kažu u ovom odjeljenju.

Sa deponija su odvezene velike količina otpada, i to starog namještaja, guma, prozora, otpada sa zelenih površina, građevinskog šuta i drugog otpada koje su nesavjesni sugrađani odlagali na ovim lokacijama.

– Nažalost, na ovim lokacijama se već duže vrijeme nepropisno odlaže otpad zbog čega se pojavljuju divlje deponije – ističu u ovom odjeljenju.

Napomenuli su da se istovremeno, nastavlja  i zamjena oštećenih kontejnera za odlaganje otpada.

Ove sedmice, su na putnom pravcu Banjaluka-Prijedor, u naseljima Prijakovci i Mišin han, postavljeni su novi umjesto dotrajalih kontejnera.

S ciljem poboljšanja javne higijene, ovih dana će biti raspisana i javna nabavka za postavljanje tri nova podzemna reciklažna kontejnera u užem centru grada, te nabavka većeg broja standardnih kontejnera.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO