Hronika

Bahatom vozaču predložen pritvor: Udario ženu, koja je kasnije podlegla povredama, pa zapalio automobil

Bahatom vozaču Nedeljku Dragoljiću (23) iz Banjaluke predložen je pritvor zbog toga što je automobilom na pješačkom prelazu u banjalučkom naselju Vrbanja udario Branku O, koja je kasnije preminula od zadobijenih povreda.

Bahatom vozaču predložen pritvor: Udario ženu, koja je kasnije podlegla povredama, pa zapalio automobil
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Nesreća se dogodila 12. septembra dok je nesretna žena pokušavala preći ulicu. Nakon nesreće on je pobjegao i zapalio automobil. Od zadobijenih povreda Branka O. je u četvrtak preminula na UKC Republike Srpske.

U OJT Banjaluka su rekli da Dragoljić sumnjiči za krivična djela Ugrožavanje javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim djelom “nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi” i zbog sprečavanja dokazivanja.

Pročitajte još

– Na dionici magistralnog puta Banjaluka – Čelinac, u Ulici Rade Radića 12. septembra oko 20.40, osumnjičeni je  upravljao vozilom „golf 3“, sa koncentracijom alkohola od 0,67g/kg u organizmu, bez položenog vozačkog ispita, te je na obilježenom pješačkom prelazu naletio na pješaka B.O. iz Banjaluke, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede – rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković-Vidović.

Nakon saobraćajne nezgode osumnjičeni se udaljio sa lica mjesta, te je zapalio vozilo. Od posljedica zadobijenih povreda u saobraćajnoj nesreći pješak B.O. je 23. septembra preminula u UKC RS.

– Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog  rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti  – pojasnila je Đaković-Vidović.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci. 

Podsjetimo, nakon nesreće ovaj mladić je pušten da se brani sa slobode.

Prihvati notifikacije