Hronika

BAHATOM VOZAČU SLIJEDI PAPRENA KAZNA Policija uhapsila Zeničanina koji je UDARIO DVA PJEŠAKA

Zenička policija ekspresno je pronašla i sankcionisala bahatog vozača Almira Dajića iz Zenice, koji je u subotu, 9. novembra, na području Zenice skrivio dvije saobraćajne nesreće u kojima su povrijeđeni pješaci.

BAHATOM VOZAČU SLIJEDI PAPRENA KAZNA Policija uhapsila Zeničanina koji je UDARIO DVA PJEŠAKA
Foto: Klix/RAS Srbija

Prema riječima Aldine Alić, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), vozač je najprije skrenuo u pravcu Goraždanske ulice, na mjestu gdje je izričita zabrana skretanja.

Zatim je u zoni pješačkog prelaza ostvario kontakt s pješakom. Nakon kraćeg razgovora s pješakom, vozač napušta mjesto nesreće i udaljava se u nepoznatom pravcu, ne obavještavajući policiju o nesreći  – kaže Alić.

Iste večeri, dodaje Alić, u 21.45, u Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića skrivio je novu saobraćajnu nesreću na pješačkom prelazu.

– Tom prilikom, pješakinja H. A. (18) zadobila je lakše povrede, a vozač se udaljio se s mjesta nesreće. Poduzetim intenzivnim aktivnostima policijski službenici policijskih stanica Crkvice i Centar došli su do saznanja i utvrdili da je obje nesreće skrivio A. D. (25), koji je pronađen i sankcionisan – ističe Alić.

Kako saznaje Avaz, zbog prouzrokovanja nesreća i bježanja s lica mjesta, vozaču će biti izrečene mjere zabrane upravljanja vozilom, kazneni bodovi i enormne novčane kazne.