Hronika

Haos u prostorijama Islamske zajednice: Banjalučanin ometao vjernike, pa napadnut

Banjalučanin B.S. uhapšen je zato što je ometao vjernike u prostorijama Islamske vjerske zajednice, a O. M. Zbog napada na njega.

policajac privodi uhapšenog
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER

U PU Banjaluka rekli su da je B.S. uhapšen zbog prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija, a O.M. zbog počinjenog prekršaja tuča i fizički napad.

Nadležnoj policijskoj stanici, juče oko 15.45 časova, prijavljeno je da nepoznati muškarac u Banjaluci u prostorijama Islamske vjerske zajednice uznemirava vjernike.

Pročitajte još

– Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode prijave i utvrdili da se radi o B.S. iz Banjaluke, koje se oglušio na zakonito izdato naređenje policijskih službenika – rekli su u policiji.

 Tokom hapšenja O.M. iz Banjaluke je fizički napao B.S, te se oglušio na zakonito izdato naređenje policijskih službenika da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira.

Obojica su podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je kod  B.S. utvrđeno prisustvo od 1,60 promila alkohola u organizmu.

O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije