Banjaluka

"Banjaluka ima priliku da ispiše nove stranice istorije" Na sjednici Skupštine grada odluka o besplatnim građevinskim dozvolama

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka odbornici će raspravljati o odluci koja se tiče besplatnih građevinskih dozvola do 200 metara kvadrata za sve sugrađane.

bojan kresojević gradski menadzer i draško stanivukovic na zasjedanju skupštine grada
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Na današnjoj sjednici Skupštine, Banjaluka ima priliku da ispiše nove stranice istorije i postane prvi grad koji će svim građanima obezbijediti besplatne građevinske dozvole za objekte do 200 metara kvadratnih, kao i besplatne projekte za izgradnju porodičnih domova.Takođe, na dnevnom redu se nalaze i odluke o besplatnim placevima za višečlane porodice, a u budućnosti i za mlade bračne parove. Već smo obezbijedili besplatne priključke na vodovodnu i kanalizacionu mrežu – rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Pročitajte još

Dodao je kako će glasanjem za ovu odluku, odbornici takođe imati priliku da svojim glasom svim sugrađanima obezbijede sve ove benefite.

– Ako jedno domaćinstvo ostvari sve ove mjere, to je oko 50.000 KM po porodici kao vid podrške i sve je potpuno besplatno. Nastavljamo dalje uz sve ono što smo već obezbijedili- poput besplatnih udžbenika, javnog prevoza, proslava matura, te će sa svim ovim pogodnostima Banjaluka postati poseban grad, ne samo u regionu nego i u svijetu – ističe on.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije