Politika

“Banjaluka mora da cijeni takve ljude” SPS predlaže Aleksandra Vulina za jedno od najviših odlikovanja grada

Goran Selak, predsjednik Socijalističke pratije Srpske, izjavio je da je ova partija uputila prijedlog za dodjelu Ključa grada ili Zlatnog grba Banjaluke Aleksandru Vulinu, doskorašnjem direktoru BIA.

“Banjaluka mora da cijeni takve ljude” SPS predlaže Aleksandra Vulina za jedno od najviših odlikovanja grada
FOTO: SPS

Aleksandar Vulin, koji je porijeklom sa naše Manjače, svoju karijeru posvetio je služenju svom narodu i odbrani njegovih interesa. Posebnu ljubav, odanost i privrženost izkazao je prema Republici Srpskoj. Ponosan na svoje korjene, generacijama koje dolaze primjer je predanosti i patriotizma, rekao je Selak.

Vulin je obavljao najznačajnije državne funkcije u Republici Srbiji, bio je između ostaloga ministar odbrane, ministar unutrašnjih poslova, šef BIA, a nedavno je imenovan i za senatora Republike Srpske.

Pročitajte još

Selak navodi da Vulin zaslužuje jedno od najviših priznanja Banjaluke, jer je pružio izuzetan doprinos razvoju odnosa Banjaluke i Beograda, integraciji srpskog naroda i promovisanju ideje zajedničke budućnosti.

Banjaluka mora da cijeni takve ljude, koji su principijelni i koji nesebično odolijevaju pritiscima. Zato je naš prijedlog za Ključ grada ili Zlatni grb Banjaluke gospodin Aleksandar Vulin – naglasio je lider SPS.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije