Hronika

BEZ IMALO SRAMA Ukrali novac za liječenje male Aleksandre (VIDEO)

Mala Aleksandra Uzelac (2) prijevremeno je rođena beba koja još ne sedi i ne hoda samostalno. Zbog toga njeni roditelji s mukom prikupljaju novac za liječenje.

BEZ IMALO SRAMA Ukrali novac za liječenje male Aleksandre (VIDEO)
FOTO: MOJ_BEO_GRAD/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Ipak, ima onih kojih kojima to ništa ne znači, jer je drugi put ukradena njena kutija za donacije.

– Zvali su nas iz pekare u Prvomajskoj ulici u Zemunu da prijave da je neko ukrao kutiju. To je drugi put da nestaje kutija za Aleksandru. Pekara se nalazi na stajalištu i na snimcima se vidi da je muškarac vrebao i čekao pogodnu priliku da radnica bude okrenuta leđima – priča Aleksandrina majka Tanja, piše Telegraf.

Na snimku sa nadzorne kamere vidi se da muškarac vreba ispred vrata i čeka momenat u kom će radnica da okrene leđa, a potom ulazi i uzima kutiju, nesvestan da u pekari postoji video nadzor.

Pročitajte još

– Na snimku se vidi da je vrebao kada će da uđe. Kad bi tome samo nekako moglo da se stane na put. Vodili smo djevojčicu na rehabilitaciju u Novi Sad kada nam je javljeno. Ne mogu da opišem koliko sam bila uznemirena. Kutija je bila puna. Prolazimo kroz toliko bola i patnje. Teško je uopšte reći da novac za liječenje djeteta prikupljamo na taj način, a onda neko samo dođe i sve odnese. Nije prvi put da kradu u tom dijelu Zemuna – dodaje uznemirena majka.

Kako objašnjava, prvo je ukradena kutija iz prodavnice zdrave hrane u istoj ulici.

– Radnica je plakala kada smo došli po kutiju. Uletili su sa kapuljačama i samo pokupili novac. Sada lopov nije obraćao pažnju na kamere, koje su dobro skrivene, gledao je samo da kutiju uzme dok radnica na nju ne obraća pažnju – zaključuje Tanja.

Aleksandra je rođena 29. oktobra 2019. godine u Beogradu. Prijevremeno je rođena u 29. gestacijskoj nedjelji trudnoće. Tri mjeseca je provela u inkubatoru na Institutu za neonatologiju u Beogradu. Komplikacije na porođaju su kod Aleksandre izazvale teško krvarenje na mozgu koje je pokušano zaustaviti lumbalnom punkcijom, međutim došlo je do pogoršanja njenog stanja i proširenja komora i pritiska na mozak. Ugrađen joj je subkutani rezervoar a ubrzo nakon toga i VP šant.

Aleksandra se lečila u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu. Prva dijagnoza koju je dobila jeste hidrocefalus, zatim disharmoničan razvoj. Dugo je bila na kiseoniku i borila se sa konvulzijama. Još ne sedi samostalno i ne hoda.

Aleksandra je bez obzira na sve jedna vesela i razdragana djevojčica puna života. Da bi napredovala u liječenju, stala na svoje noge, uživala u igri sa svojom sestrom potrebni su joj svakodnevni fizikalni tretmani, liječenje u banjskim uslovima. Sredstva su joj potrebna i za logopedske i defektološke tretmane, transplantaciju matičnim ćelijama kao i za putne troškove i smještaj.

Roditelji se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu, koliko je ko u mogućnosti kako bi Aleksandra krenula što prije sa liječenjem.

Prihvati notifikacije