Magazin

BEZ POMOĆI ČOVJEKA Vještačka inteligencija po svom receptu napravila pivo (FOTO)

Praktično bez učestvovanja čovjeka, pivara je 150 godina postojanja obilježila proizvodnjom - Beck’s Autonomous. Ovo je prvi put u istoriji da je vještačka inteligencija proizvela pivo.

pivo
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Kao izvore koje su koristili prilikom proizvodnje piva, navode se ChatGPT i Midjourney. Ova dva AI četa, zaslužna su za čitav projekat proizvodnje, od recepture, marketinga pa do čitavog procesa brendiranja proizvoda.

Pročitajte još

Direktorka marketinga pivare Beck’s je objasnila da je njena kompanija uvijek bila vodeća u inovacijama u svijetu piva, prenosi B92.

Ovaj svjetski poznat brend, posebno među ljubiteljima dobrog piva, navodi da je Beck’s Autonomous pilsner od lokalnih i prirodnih sastojaka. Sadrži 5 odsto alkohola i pakuje se u hibridnu limenku od stakla i aluminijuma. Kompanija Beck’s navodi kako će oni uvijek biti u korak sa vremenom i inovacijama u svijetu tehnologije, te će često implmentirati nove poizvode i koristiti potencijal vještačke inteligencije za podsticanje inovacija i kreativnosti u svijetu piva

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije