Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BEZ POSKUPLJENJA U IZBORNOJ GODINI Grad za sada odustao od povećanja cijena parkinga

Banjaluka
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Cijele prošle godine iz Gradske uprave stizale su najave o mogućem poskupljenju parkinga u Banjaluci, kako bi se smanjile gužve u centru, ali ideja je za sada stopirana.

Tehnički prijedlog za povećanje cijene parkinga nadležno odjeljenje pripremilo je još lane, međutim kako su tada rekli za medije konačna odluka je na gradonačelniku, koaliciji i odbornicima, koji odlučuju da li će i kada ovaj prijedlog ići na dnevni red.

– Razmatrali smo i imamo različita mišljenja. Centar grada je prezagušen i svi ti podaci o zauzetosti parkinga u centru govorili bi o tome da treba povećati cijenu parkinga. Međutim ja to nisam predložio i ove godine neće biti povećanja cijena parkinga – odgovor je gradonačelnika Igora Radojičića na naše pitanje.

Namjera nadležnih, prema ranijim najavama, bila je da parkiranje u nultoj zoni poskupi na 2KM, kao i da prošire obuhvat ove zone, sa 200 za još 400 mjesta. Predviđeno je još i pomjeranje ostalih zona, tako da neke druge zone pređu u prvu, a što će značiti i duplo skuplje parkiranje na tim mjestima.

Parkiranje u nultoj zoni za sada ipak ostaje po cijeni od 1 KM za sat vremena, s tim da automobil ovdje možete ostaviti najviše dva sata.

Sat parkiranja u prvoj zoni takođe je 1 KM, dok je cijena parkinga u drugoj zoni 0,50 KM.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO