Banjaluka

BEZ POSKUPLJENJA U IZBORNOJ GODINI Grad za sada odustao od povećanja cijena parkinga

Cijele prošle godine iz Gradske uprave stizale su najave o mogućem poskupljenju parkinga u Banjaluci, kako bi se smanjile gužve u centru, ali ideja je za sada stopirana.

BEZ POSKUPLJENJA U IZBORNOJ GODINI Grad za sada odustao od povećanja cijena parkinga
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Tehnički prijedlog za povećanje cijene parkinga nadležno odjeljenje pripremilo je još lane, međutim kako su tada rekli za medije konačna odluka je na gradonačelniku, koaliciji i odbornicima, koji odlučuju da li će i kada ovaj prijedlog ići na dnevni red.

Razmatrali smo i imamo različita mišljenja. Centar grada je prezagušen i svi ti podaci o zauzetosti parkinga u centru govorili bi o tome da treba povećati cijenu parkinga. Međutim ja to nisam predložio i ove godine neće biti povećanja cijena parkinga – odgovor je gradonačelnika Igora Radojičića na naše pitanje.

Namjera nadležnih, prema ranijim najavama, bila je da parkiranje u nultoj zoni poskupi na 2KM, kao i da prošire obuhvat ove zone, sa 200 za još 400 mjesta. Predviđeno je još i pomjeranje ostalih zona, tako da neke druge zone pređu u prvu, a što će značiti i duplo skuplje parkiranje na tim mjestima.

Parkiranje u nultoj zoni za sada ipak ostaje po cijeni od 1 KM za sat vremena, s tim da automobil ovdje možete ostaviti najviše dva sata.

Sat parkiranja u prvoj zoni takođe je 1 KM, dok je cijena parkinga u drugoj zoni 0,50 KM.