Zabava

"BEZ POŠTOVANJA NEMA BRAKA" Jelena Tomašević o odnosu sa Ivanom Bosiljčićem i životnim greškama

Pevačica priznaje da je vremenom naučila da je mnogo bolje izgovoriti neke stvari koje je tište i tako riješiti problem, pa naglašava da je porodica, prijatelji, publika i muzika pokreću u životu.

"BEZ POŠTOVANJA NEMA BRAKA" Jelena Tomašević o odnosu sa Ivanom Bosiljčićem i životnim greškama
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Svojim glasom Jelena Tomašević nikog ne ostavlja ravnodušnim. Uvijek pozitivna, sa osmijehom, Jelena unosi posebnu toplinu kod ljudi, a novom pesmom “Sve ispočetka”, ponovo je probudila emocije kod dama.

–  Kada mi je Leontina poslala pjesmu “Sve ispočetka”, prvo mi se svidjela melodija i energija koju ona nosi, a zatim sam u napisanom tekstu prepoznala poruku koja bi bila korisna mnogim bliskim ljudima oko mene. Sa mnogima od njih sam u posljednje vrijeme razgovarala upravo o tome da se stvari i osobe koje su nas u životu opterećivale i boljele mogu, čak i moraju ostaviti iza sebe i produžiti dalje. Nikada nije kasno za novi početak u životu, ljubavi, karijeri, međuljudskim odnosima… – kaže za Blic Jelena Tomašević.

Koliko ste puta u životu neke stvari radili više puta da bi se na greškama naučili?

– Zbog vaspitanja i učtivosti često nisam odgovarala na bezobrazluk i aroganciju, prećutala bih, ali bi me kasnije mučilo sve što sam odćutala. Shvatila sam vremenom da je mnogo bolje izgovoriti neke stvari i riješiti problem. Naravno, veliku pažnju treba obratiti na to kako reći sve što vas muči. Iskusniji savjetuju sa što manje emocija ukoliko je moguće.

Da li će se najviše u ovoj pjesmi pronaći djevojke koje su patile u ljubavi i pravile pogrešne korake?

– Živimo u vremenu velikih promjena. Ovo je pjesma za sve koji se nalaze u prelomnim trenucima svog života, koji završavaju sa starim navikama, ljubavima, načinom života. Pjevam u ime svih mojih bliskih prijateljica, koje izlaze iz loših veza, koje su gorjele do posljednjeg momenta, a onda su riješile da se oslobode manipulatora. Shvatile su da početi sve ispočetka nije poraz, već pobjeda i da se ljubav za druge rađa iz ljubavi prema samom sebi. Te promjene nisu ni malo lake, ali su neophodne i podržavam svakoga ko se na to odvažio.

Uvijek ste smireni, pozitivne energije. Kako uspjevate da takvi uvijek budete?

– Jedna od meni najdražih izjava našeg patrijarha Pavla glasi: “Čovjek je sklon nabrajanju svojih nevolja, ali nikada ne nabraja svoje radosti. Kada bi ih nabrojao onako kako to one zaslužuju, uvidio bi da svako ima dovoljno sreće u životu.

Šta vas u životu pokreće, izmami dobro raspoloženje? Porodica?

– Porodica, prijatelji, publika i muzika koja sve to objedinjuje.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Nedavno ste proslavili deset godina braka, a vaš odnos sa Ivanom je sinonim za skladan brak. Šta je potrebno da bi jedan odnos, brak, bio jak, stabilan?

– Svaka porodica je univerzum za sebe i mislim da nema opšteg savjeta kojim bi svi mogli da se rukovode. Ako u braku postoji poštovanje i ljubav, onda taj odnos ima mogućnost da se razvija. Takođe, čini mi se da je i komplementarnost karaktera izuzetno bitna. Najveći blagoslov koji se Ivanu i meni desio svakako je naše dijete i sve što je ona donijela.

Koji su vam planovi u skorijoj budućnosti?

– Radujem se što će publika uskoro da čuje moj novi album za koji su pisale moje drage kolege Maja Sar, Sergej Ćetković, Aleksandra Milutinović, Goran Kovačić, Branko Koprivica, Mahir Sarihodžić, Darko Dimitrov, Leontina… Mnogo divnih imena na jednom mjestu. Stvarno jedva čekam, piše Blic.

Prihvati notifikacije