Politika

“BIĆEMO SREĆNI DA SARAĐUJEMO” Vučić spreman da kupi Bakirovo "STRAHOVITO ORUŽJE"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je srećan ako BiH zaista ima "strahovito oružje", koje je pomenuo lider SDA Bakir Izetbegović, te da je Srbija spremna da ga pogleda, pa i da kupi.

“BIĆEMO SREĆNI DA SARAĐUJEMO” Vučić spreman da kupi Bakirovo "STRAHOVITO ORUŽJE"
FOTO: KOCA SULEJMANOVIC/EPA

Vučić je dodao da je tražio da vidi originalnu Izetbegovićevu izjavu o “strahovitom oružju”, nakon posjete fabrici u Bugojnu.

– On je govorio o strahovitom oružju. Ja sam veoma srećan zbog toga, za razliku od njih koji uvijek vide neke prijetnje. Ako je to zaista strahovito oružje, mi smo spremni da ga pogledamo, spremni da kupimo. Bićemo srećni da sarađujemo sa fabrikom u Bugojnu – rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je Srbija spremna da sarađuje i sa namjenskim fabrikama u Konjicu i u Goraždu.

– Mi smo bili spremni da kupujemo i municiju 12,7 milimetara i nikakav problem nemamo. Svaki napredak BiH i po tom pitanju za nas je dobar, za razliku od njih koji vide u svemu prijetnju i nečiju želju da sa nekim ratuje. Mi to ne vidimo, mi nemamo problem sa tim – naveo je Vučić.

FOTO: DRAGAN KUJUNDZIC/TANJUG
FOTO: DRAGAN KUJUNDZIC/TANJUG

On je dodao da svaku vrstu saradnje namjenska preduzeća iz BiH mogu da naprave sa “Krušikom” i “Slobodom” iz Srbije, da se napravi još bolja kooperacija na regionalnom nivou kako bi uspješnije prodavali oružje, oruđe i municiju širom svijeta.

– Mi ne planiramo da ratujemo bilo s kim. A sad, da ja objašnjavam kakav je odnos snaga tu i ko je jači… Ne mogu, a i nisu izbori za tri dana kao što nekima jesu – rekao je Vučić.

Pročitajte još

Podsjetimo, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je juče kako BiH ima na raspolaganju “strahovito oružje”, pa je poručio kako bi o tome trebali razmisliti svi oni koji imaju kakve zle namjere prema BiH.

Hapšena dva naprednjaka

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su dvojica doskorašnjih predsjednika opština, Prijepolja i Arilja, iz SNS jutros uhapšenih.

Vučić je rekao da je ovo još jedan korak u borbi protiv kriminala i korupcije, i da nema zaštićenih.

– Znamo da mafijaške strukture ne bi bile to što jesu, da nisu imale moćnu podršku od nekih državnih organa. Vrijeme je da se to vidi. Sada ćete da vidite kojom brzinom otkrivamo sve te mafijaške grupe i njihove mafijaške poslove i da vidite koliko ćemo i kakvih rezultata da imamo. Da nas vrate u vrijeme Zemunskog klana, grdno su se prevarili – rekao je on.