Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

 “BILA JE POSEBNA DJEVOJKA” Od ubijene Lane se oprostili u Srednjoj građevinskoj školi

Hronika
Autor:

Foto: Srednja građevinska škola Mostar/screenshot Facebook

Kolektiv Srednje građevinske škole u Mostaru statusom na Fejsbuku se oprostio od nekadašnje učenice Lane Bijedić, koja je juče ubijena.

– Juče nas je tragičnom smrću napustila naša donedavna učenica Lana Bijedić. Zapamtili smo je kao posebnu, inteligentnu, kreativnu i iskrenu djevojku, zainteresovanu za mnoge teme o kojima njeni vršnjaci često i ne razmišljaju. U našoj školi i u našim srcima ostavila je traga svojom ličnošću. Osvajala je nagrade na takmičenjima iz engleskog jezika i kulturnog nasljeđa – stoji u postu.

Jučer nas je tragičnom smrću napustila naša donedavna učenica Lana Bijedić. Zapamtili smo je kao posebnu, inteligentnu,…

Gepostet von Srednja građevinska škola Mostar am Montag, 7. Oktober 2019

Danas su u školi bili skraćeni časovi.

– Učenici su u tišini, svojim uzornim ponašanjem i razgovorom sa profesorima i direktorkom odali počast našoj Lani – saopšeno je iz kolektiva koji je, u ime svih učenika i zaposlenih, uputio saučešće porodici preminule.

Njeno tijelo je sinoć izvučeno iz rijeke Studenčice u Studencu kod Ljubuškog, a iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona je potvrđeno da je ona ubijena.

Ovih dana se Lana Bijedić, kćerka dekana mostarskog Fakulteta informacijskih tehnologija, pripremala za odlazak na studije u Sarajevo.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO