Sudbine

Bila je to prava mladalačka ljubav: Ovo je prva žena Radeta Šerbedžije kojoj je posvetio zbirku pjesama (FOTO)

Umjetnik Rade Šerbedžija oduvijek je važio za velikog zavodnika i pravog šarmera, i već decenijama uživa u skladnom braku sa Lenom Udovički, međutim prije nje ludo je volio lijepu Ivanu s kojom je u ljubavi bio gotovo dvije decenije.

Bila je to prava mladalačka ljubav: Ovo je prva žena Radeta Šerbedžije kojoj je posvetio zbirku pjesama (FOTO)
FOTO: DUŠAN MILENKOVIĆ / RINGIER

Naime, prva žena Radeta Šerbedžije bila je Ivanka Cerovac iz Zagreba, njegova vršnjakinja koju je od milošte uvijek zvao balerinom i koja je na prvi pogled ukrala njegovo srce.

Davne 1969. godine, Rade je diplomirao na Akademiji, a Ivanka u Školi za ritmiku i ples. Bila je to prava, iskrena mladalačka ljubav, ali, mada su bili srodne duše, nije im bilo suđeno da njihov brak opstane.

Prve godine obilježili su i njihovi prvi profesionalni uspjesi. Šerbedžija je brzo dobio angažman u gradskom pozorištu “Gavella” u kojem je igrao Šekspirovog “Hamleta” i “Ričarda Trećeg”, a Ivanka je postala plesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih.

Dobili su dvoje djece, 1971. godine rodio im se sin Danilo, koji je ime dobio po Radetovom ocu, a dvije godine kasnije i kćerka Lucija.

Rade je već tada imao dosta glumačkog iskustva, no, kako je rasla njegova slava, tako je i brak sa Ivankom počinjao da se urušava.

Rade i Ivanka Cerovac sa dečicom.Kako su lepi bili, moj bože…

Posted by Ljiljana Gisic on Tuesday, August 28, 2018

Interesantna je činjenica da je Šerbedžija u svojoj pjesmi u stihovima priznao svoju krivicu za krah braka. U pjesmi “Hamlet mašina”, koja je nastala 1992. godine, pisao je o “veš-mašini” koju je poslije vjenčanja kupio svojoj voljenoj.

Pročitajte još

– Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vrijedno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih nevjerstava počela kvariti… – napisao je tada Rade.

Prva žena Radeta Šerbedžije i glumac razveli su se 1987, a on je Ivanki posvetio i zbirku pjesama u kojoj je napisao dirljive stihove: “od nas ništa nije ostalo osim dvoje odrasle djece koja nas svojim životima uvjeravaju da sve to nije bio tek san i privid”, piše Story.

Bivši supružnici ostali su prijatelji i posle razvoda i tako je ostalo sve do 2010. godine kad je Ivanka je iznenada preminula od moždanog udara u 63. godini života, a ova vijest veoma je pogodila Radeta koji nikada neće zaboraviti uspomene iz mladosti.

Popularni glumac je danas oženjen Lenkom Udovički sa kojom ima troje djece – Ninu, Milicu Almu i Vanju, piše Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije