Sudbine

"Bila sam potpuno skrhana" Glumica progovorila o borbi sa rakom dojke zbog kojeg su joj ljekari ODSTRANILI GRUDI

Američka glumica Olivija Man je u novom intervjuu govorila o borbi s bilateralnim rakom dojke zbog kojeg su joj joj ljekari odstranili grudi te izazvali prijevremenu menopauzu.

Olivija Man
FOTO: KYLE GRILLOT/EPA

Nisam bila neko ko je opsjednut smrću niti sam je se na bilo koji način bojala. No, to što sam imala malu bebu je sve učinilo mnogo strašnijim  – rekla je za magazin People.

Olivija Man je dijagnozu je saznala dvije sedmice prije nego što je trebala početi snimati film u Njemačkoj.

– Shvatiš da rak ne mari za to ko si. Nije mu važno imaš li dijete. Napadne te i nemaš drugog izbora nego da se direktno suočiš s njim – navela je.

Pročitajte još

Bila je u šoku zato što je tri sedmice prije saznanja dijagnoze išla na redovni pregled koji je pokazao da je sve uredu.

Odlučila je da svom tijelu da vremena da se oporavi nakon operacije pa je sačekala s rekonstruktivnim zahvatom. Kada su ljekari skinuli zavoje tokom prvog postoperativnog pregleda, postala je očajna.

– Prvi put sam vidjela sebe i bila sam u šoku. Bilo je nevjerovatno teško. Kada sam došla kući, skinula odjeću i ponovo se pogledala u ogledalu, bila sam u potpunosti skrhana – ispričala je, prenosi Klix.

Olivija Man
FOTO: KYLE GRILLOT/EPA

Dodala je kako je u međuvremenu naučila prihvatiti vlastito tijelo i da se sada osjeća bolje.

– Mnogo mi je drago što sam dobila priliku da se borim. Znam da mnogi ljudi koji su se našli u istoj situaciji to nisu mogli. Zato sam jako zahvalna -rekla je.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu