Društvo

“BIO JE PIJAN” Drug čovjeka koji je UKRAO NOVAC OD BOLESNOG DJETETA pokušava da ga opravda (VIDEO)

Poniženost, ukaljanost, ali i bijes osjetili su juče stanovnici Čačka, ali i cijele Srbije nakon što je snimak na kome dvojica Čačana pljačkaju kutiju sa prilozima za bolesno dijete, obišao zemlju.

“BIO JE PIJAN” Drug čovjeka koji je UKRAO NOVAC OD BOLESNOG DJETETA pokušava da ga opravda (VIDEO)
FOTO: BLIC/SCREENSHOT

Jedan od njih, navodno se, nakon što je cijela zemlja osudila ovaj odvratan čin, “pokajao zbog svog greha”. Bio je, kaže, pijan… To jest, ne kaže on, nego prijatelj koga je na društvenim mrežama poturio da govori u njegovo ime.

– Popio je rakiju, bio je pijan, i kaje se za ono što je juče uradio. Da mu oprostimo kao ljudi, budemo jaki i veliki i da se nikome ne svetimo – kazao je njegov prijatelj u ime kradljivca, jer ovaj nije želeo pred kameru, prenosi Telegraf.

U prilog su stavili i uplatnicu od 5.000 dinara nameljenu za dječaka (2) koji boluje od cerebralne paralize, ne govori, ne puže, ne hoda… Dječaka koga su prethodni dan opljačkali. Pijanstvo je, kako izgleda navode, opravdanje da se od takvog djeteta ukrade.

Doduše, rakija je izgleda uticala ne samo na lopova, već i na njegovog glasnogovornika, jer u jednom trenu nije bio svestan u čijoj je kući, tj. u čije ime sve nas poziva da “budemo ljudi” – Nikolino ili Goranovo.

Posted by Vlade Dragic on Wednesday, August 5, 2020

Ali, to na kraju nije ni bitno. Za njihovu krađu nadležna je policija. A svi smo mi nadležni za to da dokažemo da ni pomeniti Goran, ni Nikola, ni Vlade, koji sve to pravda uz čašicu rakije, nisu lice Srbije.

Prava Srbija je svako od nas ko ovoga časa pošalje poruku na 3030 i ukuca broj 813!

I pomogne liječenju malenog Miloša Zarića, koga su ovi ljudi opljačkali, a koji je prve dane svog života proveo na reanimaciji i respiratoru, i kome je u drugoj godini postavljena je dijagnoza cerebralna paraliza.

Miloš još ne sjedi samostalno, ne puzi, ne hoda i ne govori. On je veselo i nasmejano dijete, voli da se mazi i igra sa drugom djecom.